Η αντεπίθεση του Τόσκα στα μέτωπα της φωτιάς - Free Sunday
Η αντεπίθεση του Τόσκα στα μέτωπα της φωτιάς

Η αντεπίθεση του Τόσκα στα μέτωπα της φωτιάς

«Αύριο το πρωί θα κάνουμε την τελική επίθεση στις μεγάλες πυρκαγιές του Καλάμου και Καπανδριτίου, αλλά και στην Ζάκυνθο και την Ηλεία και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε όσα περισσότερα αεροπλάνα διαθέτουμε για να τελειώνουμε με αυτές τις πυρκαγιές», δήλωσε χθες μετά από σύσκεψη παρουσία και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Η Πυροσβεστική παραμένει εξάλλου σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς και για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή παραμένει πολύ υψηλός, σε επίπεδο «4» και οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα.

Στην Ανατολική Αττική, η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Κυριακής, δικαιολογεί σήμερα το πρωί την αισιοδοξία ότι η φωτιά μπορεί να ελεγχθεί, καθώς οι άνεμοι κόπασαν την νύχτα και δεν είχαμε καμία σημαντική αναζωπύρωση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, λίγα λεπτά μετά τις έξι το πρωί, πετούν στην περιοχή δύο καναντέρ και τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο όσο καλύτερα γίνεται την φωτιά, πριν ενισχυθούν και πάλι οι άνεμοι.

Επί τόπου παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.