Μειώθηκαν τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα - Free Sunday

Μείωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές που μένουν ανοιχτές στην περιφέρεια πέτυχε η Ελλάδα, έπειτα από το κλείσιμο πέντε χώρων ανεξέλεγκτης απόθεσης σκουπιδιών σε νησιά.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έπαψαν να λειτουργούν οι παράνομες χωματερές σε Κάσο, Πάτμο, Σίκινο, Κέα και Κάρυστο.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει για το β' εξάμηνο του 2019 διοικητικό πρόστιμο μειωμένο κατά 200.000 ευρώ.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν έχει επιλυθεί πλήρως και με βάση τις υφιστάμενες αποφάσεις, η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει 4,8 εκατ. ευρώ για τις εναπομείνασες παράνομες χωματερές.

«Στόχος μας είναι έως το τέλος του 2021 να έχουμε μηδενίσει τα πρόστιμα», δήλωσε ο γγ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

«Μέσα σε ένα εξάμηνο αντιμετωπίσαμε με επιτυχία 5 περιπτώσεις Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Για το τρέχον έτος έχουμε δρομολογήσει να κλείσουν 15-17 παράνομες χωματερές, από τις συνολικά 52 στη χώρα. Δεν εφησυχάζουμε», ανέφερε.