Συμβουλές για γερά νύχια - Free Sunday
Συμβουλές για γερά νύχια

Συμβουλές για γερά νύχια

Υπάρχουν αρκετά που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα νύχια σου μακριά, αλλά πάνω απ’ όλα υγιή.

1. Πρόσεξε τη διατροφή σου!

Σίγουρα τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η σωστή διατροφή. Τροφές όπως τα μανιτάρια, τα ψάρια, το γάλα, τα καρύδια, οι μπανάνες και πολλές άλλες, δηλαδή πλούσιες σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Ε και C, θα σου χαρίσουν σκληρά νύχια.

2. Βάλε γάντια όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού!

Είναι γνωστό ότι τα απορρυπαντικά και το νερό αποδυναμώνουν τα νύχια σου και τα αφυδατώνουν, όπως επίσης και το δέρμα σου. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείς πλαστικά γάντια όταν ασχολείσαι με τέτοιου είδους καθαριότητα.

3. Είναι καλύτερο να αποφεύγεις τη χρήση μεταλλικής λίμας.

Οι χάρτινες και οι γυάλινες λίμες προστατεύουν τα νύχια σου από σπασίματα και σίγουρα είναι πιο εύκολες στη χρήση, φτάνοντας γρηγορότερα στο αποτέλεσμα που θες.

4. Λεμόνι για πανέμορφα φυσικά νύχια.

Αν βάφεις τα νύχια σου συχνά ή αν αναγκάζεσαι να το κάνεις γιατί έχεις παρατηρήσει ότι έχουν κιτρινωπή όψη, το λεμόνι θα σου δώσει τη λύση. Με τα οξέα που περιέχει, θα λειτουργήσει ως φυσικό λευκαντικό και θα απομακρύνει την κιτρινίλα.

Tip: Βούτα τα νύχια σου σε χυμό λεμονιού για 10 λεπτά και αν θες περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη πρόσθεσε και ελαιόλαδο στον χυμό και απόλαυσε τα λαμπερά και γερά νύχια σου.

5. Μην έχεις τα νύχια σου βαμμένα συνέχεια!

Κάνε ένα διάλειμμα ανάμεσα στο συνεχές βάψιμο των νυχιών σου και δες τη διαφορά! Άφησέ τα επιτέλους να αναπνεύσουν!

6. Καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο, οι καλύτεροι σύμμαχοι!

Πλούσια και τα δύο σε βιταμίνη Ε, θα λειτουργήσουν ως ασπίδα ενάντια στη φθορά. Όποιο και να επιλέξεις, έχει θαυματουργές ιδιότητες, θα θρέψει τα νύχια σου σε βάθος και θα σε βοηθήσει να τα διατηρήσεις μακριά και γερά.