Devil’s Food Cake - Free Sunday
Devil’s Food Cake

Devil’s Food Cake

Κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές αλλά τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η χρήση σκόνης (άγλυκου) κακάο και νερού καθώς και η κρέμα σοκολάτας που μπαίνει στη μέση και σαν επικάλυψη. Η γεύση της σοκολάτας είναι τόσο έντονη ιδανική για τους λάτρεις της bitter chocolate. Η συνταγή είναι από τις πιο κλασικές. Από αυτές δηλαδή που προσεγγίζουν την πολύτιμη αρχική παρασκευή του. 

Το κολασμένο κέικ σοκολάτας λέγεται ότι προέρχεται από τις ΗΠΑ. Σερβιρίστηκε για πρώτη φορά μάλιστα το 1905 σε πολυτελή εστιατόρια ξενοδοχείων και σταδιακά έγινε η Νο1 συνταγή στα κέικ σοκολάτας. Κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές αλλά τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η χρήση σκόνης (άγλυκου) κακάο και νερού καθώς και η κρέμα σοκολάτας που μπαίνει στη μέση και σαν επικάλυψη. Η γεύση της σοκολάτας είναι τόσο έντονη ιδανική για τους λάτρεις της bitter chocolate. Η συνταγή αυτή υποτίθεται ότι είναι από τις πιο κλασικές. Από αυτές δηλαδή που προσεγγίζουν την πολύτιμη αρχική παρασκευή του.


Υλικά

60 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)

220ml νερό χλιαρό

125 γρ. βούτυρο

280 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φακελάκι μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα


Για την κρέμα σοκολάτας

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

5 κουταλιές κακάο

5 κουταλιές ζάχαρη

4 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ

1 κουταλιά βούτυρο

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) ή λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το κακάο με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο CookFiles