Το αύριο είναι… σήμερα στα Ποσειδώνια! - Free Sunday
Το αύριο είναι… σήμερα στα Ποσειδώνια!

Το αύριο είναι… σήμερα στα Ποσειδώνια!

«Το μέλλον δεν είναι απλώς κοντά για τη ναυτιλία, είναι ήδη εδώ». Αυτό σημειώνει στη Free Sunday ο κ. Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., αναφερόμενος στην πληρότητα της έκθεσης σε κάθε επίπεδο, αλλά και πιο ειδικά στον σημαντικό τομέα των τεχνολογιών.

Η έκθεση είναι στενά συνυφασμένη με την πλούσια ναυτιλιακή παράδοση της Ελλάδας, αλλά και με τη σταθερά και διαχρονικά, έως σήμερα, κυρίαρχη παρουσία της χώρας μας στην παγκόσμια ναυτιλία, και αποτελεί ορόσημο για τη ναυτιλιακή κοινότητα, συγκεντρώνοντας στην Αθήνα την αφρόκρεμα μιας από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες στον κόσμο.

«Η δέσμευση και η αφοσίωση των Ελλήνων πλοιοκτητών στον στόχο να διατηρήσει η Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία σε έναν τομέα που καθορίζει σχεδόν το 95% του παγκόσμιου εμπορίου είναι ο βασικός πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών στην Αθήνα και τα Ποσειδώνια κάθε δύο χρόνια» αναφέρει ο κ. Βώκος. Για να συμπληρώσει ότι «στον μισό αιώνα της διαδρομής της η έκθεση έχει αποδείξει ότι φιλοξενεί ό,τι πιο σύγχρονο, όλες τις νέες τάσεις, ότι ουσιαστικά δεν παρουσιάζει απλώς αλλά χαράσσει το μέλλον της ναυτιλίας».

Αυτό είναι ξεκάθαρο και στη φετινή διοργάνωση, όπου πρωταγωνιστεί η «έξυπνη τεχνολογία»: από τους πλήρως αυτοματοποιημένους λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία μέχρι την πιο αξιόπιστη από ποτέ πρόγνωση καιρού βάσει τοποθεσίας και τη συγκέντρωση και επεξεργασία των δεδομένων του πλοίου στο cloud, το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα βρεθεί στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2018, με περισσότερους από 60 διεθνείς εκθέτες μιας βιομηχανίας που έρχεται να μεταμορφώσει ριζικά το μέλλον της ναυτιλίας!

Στα φετινά Ποσειδώνια οι εκθέτες από τον τεχνολογικό κλάδο προέρχονται από 18 χώρες που εκπροσωπούν κάθε γωνιά του πλανήτη – από τις ΗΠΑ μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Αυστραλία, το Γιβραλτάρ, τη Σιγκαπούρη και σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

«Είναι αλήθεια ότι οι τεχνολογίες πληροφορικής που αναπτύσσονται σήμερα μπορούν να προσφέρουν λύσεις που συνδυάζουν προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και προστασία από κινδύνους σε πραγματικό χρόνο και χώρο, βελτιώνοντας τις επιδόσεις των ναυτιλιακών εταιρειών σε όλα τα επίπεδα. Και τα Ποσειδώνια αποτελούν μια καταπληκτική ευκαιρία για να παρουσιαστούν αυτές οι λύσεις στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Το μέλλον δεν είναι απλώς κοντά, είναι ήδη εδώ» καταλήγει ο κ. Βώκος.