Ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά ζητά η Γερμανία για την εκταμίευση της δόσης - Free Sunday
Ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά ζητά η Γερμανία για την εκταμίευση της δόσης

Ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά ζητά η Γερμανία για την εκταμίευση της δόσης

Στις αρχές Αυγούστου θα εκταμιευθεί η δόση των 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά το βέτο της Γερμανίας και την απαίτηση της να βρεθούν ισοδύναμα της τάξης των 28 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το κόστος του παγώματος της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση και εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό μετά το τέλος της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

«Οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία είναι για την έγκριση της δόσης είναι συνδεδεμένες με την απόφαση των ελληνικών αρχών για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ και εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων» .

Οσον αφορά τις συντάξεις σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μην γίνουν οι περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019, όπως έχει ήδη ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση και ο επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο αλλά και ο κ. Ρέγκλινγκ ήταν ξεκάθαροι: «Το επόμενο στάδιο, το τέλος του προγράμματος είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του προγράμματος» είπε ο κ. Σεντένο.