Η Επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες - Free Sunday
Η Επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

Η Επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

Επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πορθμειακών συνδέσεων, προχώρησαν ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε ανακοίνωση της, η Επιτροπή αναφέρει ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και των κοινοπραξιών στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και ήταν «ένα προκαταρκτικό βήμα γενικότερης έρευνας εντοπισμού αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών».

 

Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι δεν προδικάζουν ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, κάτι εξάλλου που θα κριθεί όταν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επίσης η Επιτροπή υπενθυμίζει πως ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας, ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.