Θεός phylax(οι) - Free Sunday
Θεός phylax(οι)

Θεός phylax(οι)

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς δεν είναι απλώς η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση, εκείνη στο όνομα της οποίας πίνουν νερό οι δανειστές, εφόσον υπογράφει και ψηφίζει ό,τι της ζητηθεί. Πλέον έγινε και η πρώτη κυβέρνηση που ψηφίζει μνημονιακά μέτρα και βλέπει τους βουλευτές της, αντί να μειώνονται, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, να αυξάνονται.

Ομολογουμένως ήταν μεγάλο το μπαμ, πρόκειται άλλωστε για μία βουλευτή που έχει διαγράψει σημαντική πορεία στην πολιτική.

Δεν την περιέλαβε απλώς στο ψηφοδέλτιο επειδή καταγόταν από τα Κύθηρα, την έβαλε και πρώτη στη λίστα.

Το βέβαιο είναι πως η –δίκαιη που έγινε πράξη– κατάρα του Β. Λεβέντη έφερε αποτελέσματα, τον σεισμό που δεν της επέτρεψε να χαρεί όσο θα ήθελε τη μεταγραφή της.

Όπως και να ’χει, ο πρόεδρος πήρε φόρα πλέον και σκοπεύει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα στο υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου, με νέες μεταγραφές «αεροδρομίου».

Το σενάριο, που έχει αρχίσει να διαχέεται από μικρής εμβέλειας φιλοκυβερνητικά μέσα, είναι ομολογουμένως καταπληκτικό, του τύπου και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος: Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 1-2 βουλευτές από το Ποτάμι, 2-3 από την Ένωση Κέντρου και 2-3 από τους ΑΝΕΛ και συμπληρώνει τους έξι που του λείπουν για να γίνει αυτοδύναμος. Προφανώς το επόμενο βήμα είναι το «διαζύγιο» με Καμμένο-ΑΝΕΛ, πιθανότατα με αφορμή το Σκοπιανό. Έτσι, ικανοποιείται το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα Καμμένος-ΑΝΕΛ θα μπορούν να παίξουν και πάλι το γνωστό εθνικοπατριωτικό σουξέ τους, με αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό, για να βελτιώσουν τα δημοσκοπικά, εκλογικά ποσοστά τους και να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, οπότε… τσουουπ, το υβρίδιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι εδώ, έτοιμο για νέα αγαστή συνεργασία. Σατανικό.

Πιθανότατα αναζητώντας εξιλέωση για το σατανικό σχέδιο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό.

Εντάξει, ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Δηλαδή αν δεν ενημερωθεί πρώτος ο αρχιεπίσκοπος για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ποιος θα ενημερωθεί;

Όχι, όχι, όχι. Έχετε μείνει πίσω. Αφενός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχιεπίσκοπος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τόνισε πως «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». Αφετέρου το άγαλμα πάει, το γκρεμίσαμε.

Το γλυπτό του καταξιωμένου εικαστικού Κωστή Γεωργίου ξεσήκωσε εξαρχής αντιδράσεις επειδή ήταν κόκκινο και ταυτόχρονα, για κάποιους, έμοιαζε με άγγελο.

Αρχικά κάποιοι του πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια έγιναν προσπάθειες να εξαγνιστεί.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη.

Έγινε δηλαδή κάτι τέτοιο…

Ορδές ήταν, αλλά όχι του ανέμου, καθώς το άγαλμα φαίνεται ότι το έριξαν φανατικοί που το έδεσαν με σκοινιά και το τράβηξαν με φορτηγό.

Σε κάθε περίπτωση,

Σατανικό, αλλά όχι αρκετά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου ότι έχει ενδείξεις ότι αυτοί που έριξαν το «σατανικό» άγαλμα «είναι χρυσαυγίτες».

 15

Σε άλλα νέα, ο Ρουβίκωνας επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο βάσει χωροταξίας και φύλαξης δύσκολα μπαίνεις και… δεν βγαίνεις άμα δεν σε αφήσουν, και έφτασε μέχρι το γραφείο του Τσακαλώτου.