Είμαστε πλέον τεχνολογικά προηγμένοι, έτοιμοι για την κατάκτηση του Διαστήματος - Free Sunday
Είμαστε πλέον τεχνολογικά προηγμένοι, έτοιμοι για την κατάκτηση του Διαστήματος

Είμαστε πλέον τεχνολογικά προηγμένοι, έτοιμοι για την κατάκτηση του Διαστήματος

Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για την Ελλάδα, καθώς, ναι, στις 22 Μαρτίου του 2018 η χώρα έγινε επιτέλους τεχνολογικά προηγμένη.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, η εβδομάδα ήταν γεμάτη τεχνολογικά άλματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι το…

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) είναι πλέον γεγονός και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήρθε ακριβώς πάνω στην ώρα.

Εντάξει ο Διαστημικός Οργανισμός δεν έχει ακριβώς να κάνει με διαστημόπλοια, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπήκαμε στο παιχνίδι του Διαστήματος και μάλιστα δυναμικά.

Τη μία μετά την άλλη θα τις ξεπεράσουμε τις άλλες χώρες.

Εντάξει, ας μην κολλάμε σε κάνα δυο μικροαστοχίες, είναι γνωστό ότι πολλές φορές με τις νέες τεχνολογίες συμβαίνουν αυτά, δεν μπορείς να τα προβλέπεις όλα, όσα χρόνια κι αν προετοιμάζεις το ηλεκτρονικό εισιτήριο (από το 2011) ή το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» (από πέρυσι την εφαρμογή) και όσο σωστό προγραμματισμό κι αν έχεις κάνει.

Σε γενικές γραμμές η κατάσταση έχει κάπως έτσι:

Τα δε πραγματικά προβλήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Το καλό είναι πως ο ΕΛΔΟ ανοίγει νέο πεδίο δόξης λαμπρό στον υπουργό Άμυνας.

Η τελευταία του εμφάνιση, πάντως, δεν ήταν πάνω σε παλέτα, αρκεστήκαμε σε μια απλή πλην αποζημιωτική μεταμφίεση.

Επιστρέφοντας στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αφού οργάνωσε την κατάκτηση του Διαστήματος, αποφάσισε να καταπολεμήσει τα fake news προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός portal και μιας επιτροπής που θα διασταυρώνουν τις ειδήσεις. Ή θα λογοκρίνουν όσες δεν τους αρέσουν, ασήμαντη η διαφορά.

Ο αγώνας είναι πάντα αγώνας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Να, όπως ο αγώνας που έδωσε αυτή η κυβέρνηση για να ξαναποκτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Παρακρατήσεις που πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους βάσει δικαστικής απόφασης.

Σε άλλα νέα, η κοπέλα που έγινε γνωστή ως η σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα, η Έλλη η Παπαγγελή, διαγράφηκε από τη ΝΔ. Η σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα που στα 15 της χρόνια απέρριψε τον κομμουνισμό γιατί διάβασε «το “Κεφάλαιο” του Καρλ Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες» και η οποία με το πολυσήμαντο κείμενό της «Το Πολυτεχνείο και η μυθολογία της Αριστεράς», στο οποίο «αποκατέστησε» την ιστορική αλήθεια και έφτασε μια ανάσα από τη διαγραφή από τη ΝΔ, τελικά τα κατάφερε με το χιουμοριστικό κατά την ίδια σχόλιο που έκανε στο Instagram σε μια ψύχραιμη κίνηση κάποιων οπαδών του ΠΑΟΚ.

 15

Στη συνέχεια η σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα αποφάσισε να στείλει μήνυμα φιλίας στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Αντώναρος, περίπου έναν μήνα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του.

Και μια που πιάσαμε τις τάσεις αυτοκριτικής:

Mια άλλη, δεν την ξέρετε, είναι από το χωριό.

Όπως και να ’χει, η πλειοψηφία των δικαστών του ΣτΕ έκρινε βάσει του Συντάγματος και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όπως άλλωστε γράφει το άρθρο 16 του Συντάγματος: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης […]». Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αντιδράσεών του για την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των αλλαγών στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ζητάει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος, όπως και του προοιμίου του και του άρθρου 3. Το ενδιαφέρον είναι ότι το άρθρο 16 είναι επίσης εκείνο που προβλέπει τη λειτουργία μόνο κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ:

 20

Από την άλλη, υπάρχει και το σκεπτικό της μειοψηφίας.

Συνεπώς, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως…

Άστε που χωρίς σωστή κατήχηση από μικρός, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει και να τρέχεις να γλιτώσεις από τους Αμβρόσιους μετά.

Ουφ, τουλάχιστον ας κλείσουμε ρομαντικά.