Έγγραφη απάντηση Βούτση στον Μητσοτάκη για την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή - Free Sunday
Έγγραφη απάντηση Βούτση στον Μητσοτάκη για την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Έγγραφη απάντηση Βούτση στον Μητσοτάκη για την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ζήτησε έγγραφη απάντηση στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε από την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής».

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Νεάς Δημοκρατίας έχει ως εξής:

voutsis

55555 min

voutsis 2

 

«Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις, που έπραξαν το αυτονόητο: Να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Εξ' αντικειμένου, με τη στάση του, διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.