Ελληνική δυσφορία για ρωσικά «ζιζάνια» στις ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στην Κύπρο - Free Sunday
Ελληνική δυσφορία για ρωσικά «ζιζάνια» στις ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στην Κύπρο

Ελληνική δυσφορία για ρωσικά «ζιζάνια» στις ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στην Κύπρο

Τη δυσφορία της Αθήνας φέρονται να προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο το φιλικό προς τον πρόεδρο Πούτιν, ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων SPUTNIK, παρουσίασε δηλώσεις ενός συνταξιούχου Τούρκου διπλωμάτη, ο οποίος φέρεται να προαναγγέλλει τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο.

«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε προκλήσεις. Η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή τις πράξεις της Γαλλίας και της Ιταλίας. Τουλάχιστον, όχι αμέσως», φέρεται να δήλωσε στο “Sputnik”, ο κ.Οκτάι Ακσόι.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κατηγορούσαν το “Sputnik” ότι παραπλανητικά εμφανίζει τις απόψεις Ακσόι, ως επίσημες δηλώσεις και τον ίδιο ως εν ενεργεία διπλωμάτης, ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2000 και προσέθεταν ότι τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν επίσημη έκφραση των θέσεων της Άγκυρας.

«Θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, γιατί είμαστε μέλη της Συμμαχίας. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση. Πάντως, αν η Συμμαχία συνταχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες, η Τουρκία θα πάρει μόνη της αυστηρά μέτρα, που θα φθάνουν ως την ευθεία ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού», δήλωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης.