Οι πυρκαγιές μέσα από τα μάτια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Οι πυρκαγιές μέσα από τα μάτια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πυρκαγιές μέσα από τα μάτια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε επιβεβαίωση της μη αγοράς εξοπλισμού για την κατάσβεση πυρκαγιών προχωρά με συνέντευξη του, στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM, ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος όμως απόδίδει το πρόβλημα στην περιστολή δαπανών που επέβαλε το μνημόνιο.

«Βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο οριακό σημείο που επιβάλλεται και η προμήθεια νέων πτητικών μέσων είτε αεροπλάνων πυροσβεστικών είτε ελικοπτέρων. Δεν έχει μπει ούτε καρφί, ούτε βίδα καινούργια από το 2000 και μετά. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ένα πρόβλημα των πολύ τελευταίων ετών. Έχει επιταθεί βέβαια λόγω αυτής της ισοπεδωτικής περιστολής των δαπανών, που αναδεικνύουν ακριβώς τα τελευταία γεγονότα πόσο παράλογη είναι αυτή η λογική» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος παραδέχεται ότι οι δαπάνες που θα χρειαστούμε αυτή τη στιγμή για την αποκατάσταση των ζημιών σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως είναι πολύ μεγαλύτερες από όσα θα έδινε η χώρα για να έχει τα κατάλληλα μέσα και το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία χθες είχε ζητήσει να σταματήσουν τα σχόλια για την κατάσβεση, σήμερα επαίρεται ότι προσέφερε βοήθεια, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη.

Την άποψη ότι εάν είχαν γίνει περισσότερα πράγματα και ήταν πιο σύγχρονος ο στόλος των πτητικών μέσων πυρόσβεσης θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με τις πυρκαγιές «αλλά αυτό απαιτεί τεράστια ποσά που η χώρα δεν μπορεί να τα διαθέσει» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.