Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική - Free Sunday
Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική

Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική

Αργά το βράδυ, σήμερα Παρασκευή φθάνει στο Σικάγο, από όπου θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Σαββατοκύριακο, ο κ.Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τις οργανώσεις της ομογένειας και με Αμερικανούς πολιτικους και οικονομικούς παράγοντες που, δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη αλλά φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το πρωί της Δευτέρας, θα συναντήσει τον δήμαρχο του Σικάγου Ραμ Εμάνιουελ και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Μπρους Ράουνερ ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs, την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Τράμπ, στον Λευκό Οίκο θα γίνει την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο Πενς

Το βράδυ της Τετάρτης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.