Με τον πρόεδρο Τραμπ συμφωνήσαμε στην αναβάθμιση των σχέσεων μας, δηλώνει ο Τσίπρας - Free Sunday
Με τον πρόεδρο Τραμπ συμφωνήσαμε στην αναβάθμιση των σχέσεων μας, δηλώνει ο Τσίπρας

Με τον πρόεδρο Τραμπ συμφωνήσαμε στην αναβάθμιση των σχέσεων μας, δηλώνει ο Τσίπρας

«Τόσο το ταξίδι μου συνολικά όσο και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Τραμπ στέφτηκαν από απόλυτη επιτυχία. Οχι γιατί συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά γιατί συμφωνήσαμε στο βασικό: στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, σε πολλά ζωτικής σημασίας πεδία, προς όφελος και των δύο χωρών», τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στην «Εφ.Συν.» απαντάει στην κριτική που του ασκείται από τα «δεξιά» και τα «αριστερά», υπογραμμίζοντας ότι «η στήριξη του Αμερικανού προέδρου για τη ρύθμιση του χρέους αλλά και η αναγνώριση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας δεν άφησαν περιθώρια για παρεξηγήσεις».

Αναφορικά με τη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης εκτιμά ότι «θα επικρατήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης της Ευρώπης», ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων σημειώνει ότι «η κατασκευή και η διακίνηση αρνητικών σεναρίων έχει καταντήσει κώνειο της αντιπολίτευσης».

Χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ», αναγνωρίζει πως η κυβέρνησή του «έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές» και δηλώνει ότι θα επιμείνει «σε μια πολιτική που ενώνει όλους τους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς ανθρώπους, και αρνείται την αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού και τον ρεβανσισμό της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».