Με Χουλιαράκη και μέρισμα ξεκινά η τρόικα στην Αθήνα - Free Sunday
Με Χουλιαράκη και μέρισμα ξεκινά η τρόικα στην Αθήνα

Με Χουλιαράκη και μέρισμα ξεκινά η τρόικα στην Αθήνα

Με την πορεία του φετινού του προϋπολογισμού και τις προοπτικές για τον προϋπολογισμό του 2018, και πρώτο συνομιλητή αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι οι συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η κυβερνητική πρίθεση για διανομή κοινωνικού μερίσματος, η οποία δεν έχει πείσει τους επροσώπους των δανειστών. 

Στον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων που θα αρχίσει στις 17:30 με θέμα τη δημοσιονομική διαχείριση, την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει και πάλι ο κ.Χουλαριάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, οπότε και θα αναχωρήσουν με προοπτική να επιστρέψουν στην Αθήνα στα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το τέλος του έτους., οπως ισχυρίζονται ότι εχουν ως στοχο κυβέρνηση και δανειστές.