Μητσοτάκης: Αρκετά πληρώσαμε τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι - Free Sunday
Μητσοτάκης: Αρκετά πληρώσαμε τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι

Μητσοτάκης: Αρκετά πληρώσαμε τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι

«Αρκετά πληρώσαμε τους μεσάζοντες και τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι από το υστέρημα του Ελληνικού λαού», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα των F16 δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Και δεν μπορεί η αμυντική θωράκιση της χώρας να γίνεται εισιτήριο για να πάνε ταξίδια ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμένος με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν στην εξουσία», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα - Καμμένου στην Αμερική, υπενθύμισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας η οποία επανακατατέθηκε πρόσφατα, για την ψήφο των ομογενών. «Η Κυβέρνηση ωφείλει να ενισχύσει τους δεσμούς της μητέρας Πατρίδας με τους Έλληνες της ομογένειας. Και να συζητήσει μαζί τους το πάγιο αίτημα των  ομογενών, να μπορούν - όσοι έχουν δικαίωμα, όσοι είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους - να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους. Τους το χρωστάμε. Όχι μόνο σε αυτούς που έφυγαν πριν πολλά χρόνια από την Ελλάδα και κατάφεραν και έχτισαν τη ζωή τους στο εξωτερικό, αλλά και στους 400 χιλιάδες συμπολίτες μας που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ελληνικό Κράτος είναι να  δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από το μόνιμο τόπο διαμονής τους», σημείωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, σήμερα, στη χώρα που έχει συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Και μπορεί να προτάξει τον ρόλο της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Να αξιοποιήσει, ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, τα σημαντικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εμείς, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακαλύψαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 και την Αμερική το 2017. Είμαστε η μεγάλη υπεύθυνη και προοδευτική Παράταξη που, για μια φορά ακόμα, θα επωμιστεί το βάρος της εξόδου της χώρας από μια μεγάλη εθνική κρίση, μία κρίση την οποία δυστυχώς ενέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει κανονική χώρα. Γιατί δεν είναι κανονική μια χώρα, η σημερινή Ελλάδα, που οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Σας θυμίζω ότι οι συνολικές υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι κανονική μια χώρα  όταν το Κράτος χρωστάει στους πολίτες του περισσότερα από 6 δις ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτι με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Δεν ζούμε σε μια κανονική  χώρα όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία τα Πανεπιστήμιά μας γίνονται, πολλές φορές, θερμοκοιτίδες βίας και αναρχίας. Δεν ζούμε σε μία κανονική χώρα, όταν ο βασικός της ενεργειακός πάροχος, η Δ.Ε.Η., βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», κατέληξε ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας.