Απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα από την ανομία - Free Sunday
Απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα από την ανομία

Απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα από την ανομία

Με τη γνωστή καραμέλα περί “ακροδεξιάς” και απολογισμό των τελευταίων επιτυχιών της αστυνομίας, προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «είναι η καλύτερη ερώτηση στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω» επικεντρώνοντας την αρχή της απάντησής του στην κυβερνητική ρητορική του success story.
«Ο Θεός βοηθά τον κλέφτη, βοηθά και τον νοικοκύρη. Για κακή σας τύχη την επόμενη ημέρα συνελήφθη ο ύποπτος για την υπόθεση τρομοδέματος στον κ. Παπαδήμο. Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη ο φερόμενος δράστης Ζαφειρόπουλου και μια σειρά από αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και ενδεχομένως να μην σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Έκανε, δε, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για ακροδεξιά ρητορική: «Ακούγωντας σας αναρωτιέμαι: Πού ειναι ο αρχηγός του κόμματος που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο κέντρο. Και όταν γυρνάω την πλάτη αναρωτιέμαι ποιος είναι στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια πλήρη εφαρμογή της ακροδεξιάς ρητορικής».
«Ο λόγος για τον οποιο το κάνετε είναι γιατί βρίσκεστε σε πανικό γιατί έχετε βάλει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Υιοθετείτε την ακραία ρητορική γιατί δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση που εσείς την είχατε οδηγήσει με τη χρεοκοπία που φέρατε στον τόπο. Δεν βολεύεστε γιατί η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα βάρη και σύντομα. Δεν βολεύεστε γιατί εσεις είχατε επενδύσει στο αντίθετο. Δεν βολεύεστε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων και θα βρίσκεται εντός στόχων και το 2018» είπε ο πρωθυπουργός.