Τσίπρας σε Σουλτς: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την Γερμανία - Free Sunday
Τσίπρας σε Σουλτς: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την Γερμανία

Τσίπρας σε Σουλτς: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την Γερμανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς. Η επικοινωνία έγινε την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας πήγαινε στο αεροδρόμιο μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Μακρον αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχη για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών», φέρεται να του είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα: «αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μεταξύ CDU, FDP και Οικολόγων.