Από το ξύλο στους πλειστηριασμούς, στα χιλιάρικα για την χρήση πιστωτικών - Free Sunday
Από το ξύλο στους πλειστηριασμούς, στα χιλιάρικα για την χρήση πιστωτικών

Από το ξύλο στους πλειστηριασμούς, στα χιλιάρικα για την χρήση πιστωτικών

Σήμερα θα διεξαχθεί η πρώτη κλήρωση με την οποία θα επιλεγούν 1000 χρήστες πιστωτικών καρτών, που έκαναν συναλλαγές τον Οκτώβριο οι οποίοι θα πάρουν από 1000 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου.

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα ευρώ μέχρι πεντακόσια ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα ευρώ μέχρι χίλια ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.