Σενάρια ανατροπής της επειδή είναι κατά της λιτότητας, εξυφαίνει η κυβερνηση - Free Sunday
Σενάρια ανατροπής της επειδή είναι κατά της λιτότητας, εξυφαίνει η κυβερνηση

Σενάρια ανατροπής της επειδή είναι κατά της λιτότητας, εξυφαίνει η κυβερνηση

Σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης από δανειστές βάζει σήμερα στην ατζέντα  ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, διαψεύδει τόσο τα σενάρια τω εκλογών όσο και τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών, λέγοντας ότι «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».
«Ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό», λέει ο κ.ΤΖανακόπουλος ο οποίος κάνει λόγο για «πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δε νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση», επειδή όπως λέει «τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη».
Παράλληλα χαρακτηρίζει «παράλογη απαίτηση που δε μπορεί και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση», τη λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος ενώ καλεί το ΔΝΤ «να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δε μπορεί να συνεχίσει να τελεί σε κατάσταση εξαίρεσης ως προς το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.»
«Εκλογές θέλει μόνο η ΝΔ, η οποία θεωρώντας λανθασμένα ότι θα τις κερδίσει θέλει να προκαλέσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων και να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντας το στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Πάντως, οφείλουν στην ΝΔ να καταλάβουν ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και αν δώσουν στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, δεν θα καταφέρουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, και νομίζω το κατανοούν, ότι αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν η περαιτέρω καθυστέρηση και μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, με δεδομένη και την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων. Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι δανειστές της» υποστηρίζει.

«Οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης γιατί δεν συνιστούν στις παρούσες συνθήκες λύση όμως ζούμε σε συνθήκες μη κανονικότητας, οπότε πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών» λέει στην ΑΥΓΗ, ο υπουργός εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης

«Το ενδεχόμενο εκλογών μέσα από ένα αδιέξοδο στις σχέσεις με τους δανειστές είναι κάτι το οποίο βλέπουμε από το 2010 σχεδόν κάθε δύο - τρεις μήνες», προσθετει.