Τουρκική απάντηση για την αξιοποίηση από την Ελλάδα νησίδων στο Αιγαίο - Free Sunday
Τουρκική απάντηση για την αξιοποίηση από την Ελλάδα νησίδων στο Αιγαίο

Τουρκική απάντηση για την αξιοποίηση από την Ελλάδα νησίδων στο Αιγαίο

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεϊν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο»

Ο κ.Μουφτούογλου επεσήμανε ότι στις ανακοινώσεις του κ.Σαντοριναίου στη βουλή,  δεν διευκρινίζεται "ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός" και καλείται η Αθήνα να  είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή γνώμη» της  Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφερόταν ότι η απάντηση του κ.Σαντοριναίου είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου

Η δήλωση του εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο.

Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός.

Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα.

Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».