Ο Παυλόπουλος δίνει εξηγήσεις στον Σαμαρά ότι "δεν συμπλέει με τον Τσίπρα" - Free Sunday
Ο Παυλόπουλος δίνει εξηγήσεις στον Σαμαρά ότι "δεν συμπλέει με τον Τσίπρα"

Ο Παυλόπουλος δίνει εξηγήσεις στον Σαμαρά ότι "δεν συμπλέει με τον Τσίπρα"

Εξηγήσεις στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του καταλόγισε “ανιστόρητη σύμπλευση” του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με διαρροές “κυκλων” του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Σύμφωνα με τις διαρροές, ο πρόεδρος επέβαλε στην κυβέρνηση την θέση για αλλαγή του συντάγματος των γειτόνων ώστε να να διασφαλιστεί το erga omnes και συγκρούστηκε με κορυφαίο υπουργό, ο οποίος “εμφανιζόταν απρόθυμος στο ζήτημα της αναθεώρησης”.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με τις διαρροές, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κι έστειλε οργισμένα μηνύματα στον κ. Παυλόπουλο γραμμένα μάλιστα στον ενικό, γεγονός που είναι τουλάχιστον προσβλητικό στο πρόσωπο του Προέδρου ενώ αναρωτήθηκε τόσο “γιατί η ΝΔ δεν έθεσε στο παρελθόν ζήτημα αναθεωρήσεως”, όσο και “μήπως ( ο Πρόεδρος) θέλει να αναλάβει τη διαπραγμάτευση ο ίδιος αντί της κυβέρνησης”.

Οι κύκλοι του προέδρου κάνουν λόγο για σοβαρή ρήξη, η οποία έφτασε στα όρια του βέτο απ’ την πλευρά του Προέδρου, για την πρόταση που περιελάμβανε ονομασία “Μακεδονία του Ήλιντεν”, η οποία όμως έμεινε κρυφή για λόγους εθνικούς.

Οι κύκλοι του προέδρου παραπέμπουν σχετικά στις θέσεις που εξέφρασε “νωρίς, από τον Φεβρουάριο σε ομιλία του στην ΑΤΑ στη Λάρισα”.