Ο Τσιρώνης ομολογεί ότι ήξεραν αλλά σιώπησαν - Free Sunday
Ο Τσιρώνης ομολογεί ότι ήξεραν αλλά σιώπησαν

Ο Τσιρώνης ομολογεί ότι ήξεραν αλλά σιώπησαν

Πολιτική επλογή ήταν ο συμβιβασμός με την αυθαιρεσία και την παράνομη δόμηση, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας, Γιάννη Τσιρώνη.

«Εμείς οι οικολόγοι ζητήσαμε συγνώμη. Νιώθουμε την ανάγκη, εμείς οι οικολόγοι να ζητήσουμε συγνώμη, γιατί εμείς κάποια πράγματα τα ξέραμε. Δεν πιέσαμε όσο έπρεπε», είπε ο κ.Τσιρώνης, στον ΑΝΤ1, κάνοντας μάλιστα και παραλληλισμό με την 11η Σεπτεμβρίου.

«Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδας άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. δεν σημαίνει, ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι»., είπε ο κ.Τσιρώνης, ο οποίος παρόλα αυτά, διευκρινισε ότι «το ότι αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν σημαίνει ότι είναι και φταίχτης», σχολίασε ο.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα έγιναν καλά καμωμένα, όταν υπάρχει έστω και ένας νεκρός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ.Τσιρώνης, στις 5 Νοεμβρίου 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, είχε καταθέσει τροπολογία για αναστολή κατεδαφίσεων όλων των αυθαιρέτων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ωσότου κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, η οποία τελικά αποσύρθηκε μετά από τις αντιδράσεις ΜΜΕ και αντιπολίτευση

«Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό να κατατεθεί η τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο ουσιαστικό διάλογο. Ελπίζω φυσικά να μη σημαίνει αυτό ότι κάποιος άνθρωπος θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας αυτής της ολιγόμηνης καθυστέρησης», είχε πει τότε ο κ.Τσιρώνης αλλά, όπως δηλώνει, σήμερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, «ο κ. Τσιρώνης με παρακάλεσε τότε να μην κάνω φασαρία, καθώς η τροπολογία του ήρθε με... άνωθεν εντολή».