Επεισόδια μικρής κλίμακας πριν την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Επεισόδια μικρής κλίμακας πριν την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μικρής κλίμακας πριν την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν γύρω στις 7, όταν μία ομάδα περίπου 50 ατόμων, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από τον χώρο, όπου γίνεται το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προσπάθησε να γύρω στις 7, πλησιάσει το Βελλίδειο, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη ΔΕΘ και απωθήθηκε από την αστυνομία με χρήση δακρυγόνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.ενώ η αίσθηση δυσφορίας από τα δακρυγόνα είναι διάχυτη και έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», εκεί όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, και έχει γίνει μία προσαγ ωγή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα ξεκίνησαν, όταν μερικές εκατοντάδες άτομα αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκαν στο Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι συγκεντρώσεις, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η πορεία των αντιεξουσιαστων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσοι φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με τουριστικά λεωφορεία για το συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, υποχρεώνονται ι να περπατήσουν περίοου δυο χιλιόμετρα καθώς η Τροχαία έχει ρητή εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διακόπτει την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων στη δυτική είσοδο της πόλης.