Στις 151 έδρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την άτυπη προσχώρηση των «έξι» - Free Sunday
Στις 151 έδρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την άτυπη προσχώρηση των «έξι»

Στις 151 έδρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την άτυπη προσχώρηση των «έξι»

Απόλυτη πλειοψηφία 151 εδρών αποκτά η κυβέρνηση στην Βουλή, καθώς οι έξι βουλευτές που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησαν να συνυπολογίζονται στην συμπολίτευση σε όλα τα νομοσχέδια όπου δεν απαιτείται ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς όμως να προσχωρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται για τους ανεξάρτητους βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειο Κόκκαλη, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρο Δανέλλη, καθώς και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνο Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ενημέρωσαν σχετικά με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής.

Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού

Σε σχόλιό τους, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού».

Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.