Στον δρόμο προς τις κάλπες: Η Περιφέρεια και ο ρόλος της στα εθνικά θέματα - Free Sunday
Στον δρόμο προς τις κάλπες: Η Περιφέρεια και ο ρόλος της στα εθνικά θέματα

Στον δρόμο προς τις κάλπες: Η Περιφέρεια και ο ρόλος της στα εθνικά θέματα

Της Φανής-Χριστίνας Καλογήρου*

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών όλοι εμείς που συντασσόμαστε με τον Γιώργο Πατούλη για μια «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» για την Αττική πιστεύουμε σθεναρά στις δυνατότητες, τη δυναμική και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια την αμέσως επόμενη ημέρα αλλαγής διοίκησής της, γνωρίζοντας ότι ο Γιώργος Πατούλης «θέλει και μπορεί να κάνει έργο».

Αυτό το έργο πρωτίστως θα στηρίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία. Οφείλουμε να επισημάνουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Είναι κοινό συμπέρασμα ότι σήμερα παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση από ντόπιους και ξένους παράγοντες αποδόμησης αξιών και θεσμών που συνυφαίνουν την πολιτιστική και πολιτισμική μας ταυτότητα ως Έθνους. Τα μεγάλα συμφέροντα, οικονομικά και γεωπολιτικά, βρήκαν στη χώρα μας το κατάλληλο κυβερνητικό έδαφος, με τα μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά, και κατόρθωσαν να ικανοποιήσουν τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους, αρχίζοντας με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξεσήκωσαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο τους Μακεδόνες, αφού ο πατριωτισμός δεν γνωρίζει κόμματα, αλλά μόνο αλήθειες που προέρχονται απ’ όσα διδαχθήκαμε και κληρονομήσαμε από τους γονείς και τους παππούδες μας.

Προσωπικά, συμμετείχα στο κοινό αίσθημα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, τη στιγμή που ξεδιάντροπα έθιξαν το αίσθημα του δικαίου που αφορά στην πατρίδα μας, τη στιγμή που βλέπεις απροκάλυπτα να παραχαράσσεται η Ιστορία μας. Συμμετείχα ενεργά στην τηλεοπτική κάλυψη των συλλαλητηρίων μέσα από τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV, το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που έστειλε εικόνα από το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και μπόρεσα να αντιληφθώ τι σημαίνει για καθέναν από εμάς να θίγεται ο πατριωτισμός του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μαζί!

Δεν χρειάζεται να είσαι γνώστης των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για να αντιληφθείς ότι έπονται κι άλλες παραχωρήσεις, προς την Αλβανία και φυσικά την Τουρκία, που συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά, εμμένοντας στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της και αψηφώντας διεθνείς συνθήκες.

Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, η Περιφέρεια Αττικής, όσοι εκλεγούν για να εκπροσωπούν τους πολίτες της, μπορούμε να παίξουμε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, ενισχύοντας το αποτύπωμά της στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση των κρίσιμων ελληνικών θέσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τελικά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας εξωτερικής πολιτικής που στόχο θα έχει την εθνική ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας.

*Η Φανή-Χριστίνα Καλογήρου είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του Γ. Πατούλη.