Η ΝΔ επενδύει σε δημοσιογράφους - Free Sunday
Η ΝΔ επενδύει σε δημοσιογράφους

Η ΝΔ επενδύει σε δημοσιογράφους

Με ταχύτατους ρυθμούς συμπληρώνονται οι λίστες των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ με φόντο τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί περιλαμβάνονται και 14 δημοσιογράφοι, εννέα από τους οποίους ρίχνονται για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών και παρουσιάζει σήμερα η FS. Στους «παλιούς» συγκαταλέγονται οι Φωτεινή Πιπιλή, Άννα Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Σοφία Βούλτεψη και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου

livaniou

Υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Νοτίου Τομέα της πρώην Β΄ Αθηνών θα είναι η δημοσιογράφος Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου. Η Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει πολλές ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Από το 2014 είναι Head of Special Editions στην ιστοσελίδα Huffpost.gr.
Το 2012 άρχισε την εκδοτική της δραστηριότητα, εκδίδοντας το ετήσιο λεύκωμα «Η δύναμη της προσφοράς», το οποίο προβάλλει τη φιλανθρωπική και κοινωφελή δραστηριότητα ιδιωτών και ιδρυμάτων, ενώ το 2018 δημιούργησε το www.dinamiprosforas.gr, τον πρώτο ειδησεογραφικό ιστότοπο της χώρας στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο.
Είναι μέλος των σωματείων Ελπίδα, MDA και της ΕΛΕΠΑΠ και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δράση της στον τομέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Μιλά αγγλικά και γαλλικά και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Φώτης Καρύδας

karydas

Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας είναι υποψήφιος βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία γιατί ήθελε το επάγγελμά του, πέρα από τα προς το ζην, να του προσφέρει τροφή για σκέψη και εξέλιξη. Μόλις στα 22 του χρόνια έγινε πολεμικός ανταποκριτής στο Mega Channel, καλύπτοντας τον πόλεμο στη Βοσνία, ενώ εργάστηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Mega Channel και στη συνέχεια του ANT1, κάνοντας πολλά αποκλειστικά ρεπορτάζ. Παράλληλα, υπήρξε ένας από τους νεότερους καθηγητές στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, διδάσκοντας δημοσιογραφία στο internet και ελεύθερο ρεπορτάζ.
Μεταξύ των σπουδαιότερων ρεπορτάζ του είναι οι συνεντεύξεις με μέλη της «17 Νοέμβρη», αλλά και ο σεισμός της Αθήνας το 1999, οπότε είχε φτάσει πρώτος με handycam στη ΡΙΚΟΜΕΞ και στην πενταώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στη Μεταμόρφωση.
Το 2002 εγκατέλειψε το… ασφαλές περιβάλλον δύο εκ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας και δημιούργησε το touristorama.com, μία από τις πρώτες τουριστικές πύλες στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της έως σήμερα.
Παράλληλα, δημιούργησε την πρώτη εταιρεία real estate η οποία, μέσω της εκπομπής «Zoom στα ακίνητα», πρόβαλλε ακίνητα στην τηλεόραση, άνοιξε ένα κατάστημα με είδη γάμου στο Σύνταγμα, το Happy Ever After, αλλά και μία ακόμη εταιρεία, η οποία ασχολούνταν με events και διοργάνωση γάμων.
Σήμερα παρουσιάζει δύο τηλεοπτικές εκπομπές στο Alert TV. Κάθε Δευτέρα στις 19:00 την εκπομπή «Brainstorming» με κοινωνικού ενδιαφέροντος θεματολογία και κάθε Τετάρτη, την ίδια ώρα, την εκπομπή «Κοινή Λογική», η οποία καταπιάνεται με θέματα κοινωνικοπολιτικά και τρέχουσας επικαιρότητας.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχολιάζει και αναλύει πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας θέματα, αρθρογραφώντας στα κορυφαία ειδησεογραφικά media Skai.gr, CNN, «Πρώτο Θέμα», Huffington Post και Liberal.gr, ενώ σχεδόν καθημερινή είναι η παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Το 2014 εξέδωσε μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Ανθρωποσκιές». Ο ίδιος σημειώνει: «Μπαίνω στην πολιτική με διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Φέρνω μαζί μου την εμπειρία από την πολυετή δραστηριοποίησή μου σε κλάδους κρίσιμους για την ελληνική οικονομία. Θέλω να προσφέρω στη χώρα μου, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Μπάμπης Παπαδημητρίου

papadimitriou

Υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Β΄ Αθηνών θα είναι και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Η Καθημερινή» και «Το Βήμα», διευθυντής, παραγωγός, οικονομικός και πολιτικός αναλυτής στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης στις τράπεζες Εμπορική και Eurobank, ενώ ήταν σύμβουλος Τύπου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είχε οριστεί σύμβουλος Τύπου στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Μετά τις σπουδές του απασχολήθηκε ως στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στα Χρηματοοικονομικά και στην Οικονομική Ιστορία. Μιλάει γαλλικά και αγγλικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έζησε σε Εξάρχεια, Γκύζη, Παγκράτι και Γλυφάδα.
Ο κ. Παπαδημητρίου, δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ως υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε ότι πάντα είχε αγάπη για την πολιτική. «Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος. Με τον κ. Μητσοτάκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μου είπε ότι ήρθε η ώρα να πάω να δοκιμαστώ πραγματικά. Αγαπάω πάρα πολύ τη δημοκρατία. Στα παιδικά μου χρόνια πήγα να ξεφύγω από τις δημοκρατικές αρχές, αλλά επέστρεψα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

bogdanos

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, γεννήθηκε πριν από 39 χρόνια στην πλατεία Αμερικής. Εκεί μεγάλωσε και διατηρεί σπίτι και γραφείο. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ, πήρε ΜΑ στη Φιλοσοφία από το King’s College London και συνέχισε με Μακροοικονομικά στο London Business School. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο Λονδίνο.
Εργάστηκε στον Τύπο από τα 18 του, επανήλθε στα ΜΜΕ στον City 99.5, στον «Ελεύθερο Τύπο», στον Flash και στη FAQ, και το 2010 εντάχθηκε στον ΣΚΑΪ. Από το 2017 είναι διευθυντής Προγράμματος στον ΕΜΑ 104.6, δημοσιογράφος στο «Πρώτο Θέμα» και εκδότης του Meaculpa.gr.
Όπως λέει ο ίδιος, από την αρχή ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ και επιδιώκει εφεξής να αποτελέσει μια δυναμική κοινοβουλευτική φωνή στο πλευρό του ως πρωθυπουργού, στον δρόμο της επιστροφής όλων στον καλύτερό μας εαυτό.

Δημήτρης Μαρκόπουλος

markopoulos 1

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιώς, είναι διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην οποία εργάζεται εδώ και 15 χρόνια, και γνωστός αναλυτής στην τηλεόραση με καθημερινή παρουσία ετών σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.
Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά, ενώ έχει διατελέσει για χρόνια οικονομικός και πολιτικός ρεπόρτερ και αναλυτής. Με σπουδές στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία και δεύτερο πτυχίο στην Πολιτισμολογία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, διευθυντής ή αρχισυντάκτης σε ΜΜΕ, όπως οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Παραπολιτικά», περιοδικά στον χώρο της οικονομίας όπως τα «Fortune» και «Retail Business», στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.
Το 2010 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση ως «ο κορυφαίος οικονομικός δημοσιογράφος της Ελλάδας».

Αντώνης Πανούτσος

panoutsos

Με διαδρομή κυρίως στην αθλητική δημοσιογραφία, ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά. Θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών.
Γεννήθηκε το 1948 στην Καλλίπολη του Πειραιά, ενώ έχει ζήσει στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία και στο τότε Δυτικό Βερολίνο.
Έχει γράψει κείμενα για το «Φως των Σπορ», τον «Φίλαθλο», το «Βήμα» και τη «SportDay». Επίσης, δούλεψε σε περιοδικά μοτοσικλέτας και εξέδωσε το «Μοτό» και το «Οζ». Στην τηλεόραση έγινε γνωστός από τη συνεργασία του με τον Αντώνη Καρπετόπουλο στην παρουσίαση διαφόρων εκπομπών.
Τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Οpen και την Έλλη Στάη είχε δηλώσει ότι αρθρογραφεί πολιτικά από το 2005 σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, από το «Πρώτο Θέμα» μέχρι το Liberal και το Protagon. «Και σε κάποιο σημείο με τσίμπησε μια μύγα και είπα πως θα περάσω από το αθλητικό στο πολιτικό σχόλιο. Στο γιατί ενεργοποιούμαι τώρα, η απάντηση είναι απλή: όταν νιώσεις το εμείς ή αυτοί, πως βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά της κυβέρνησης και ότι στην πραγματικότητα γίνεται ένα φορολογικό πραξικόπημα, από κει και πέρα παίρνεις θέση σε ένα κόμμα που θα παίξει ρόλο 100% στις εξελίξεις» είχε πει ο κ. Πανούτσος.

Χαρά Ξάνθη

xanthi

Υποψήφια με τη ΝΔ στον Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής) θα είναι η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη.
Γεννημένη στην Αθήνα, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε µε τον αθλητισμό, µε ιδιαίτερη αγάπη στο βόλεϊ, και πήρε το πτυχίο της ως προπονήτρια πετοσφαίρισης.
Εργάστηκε σε µία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ομορφιάς και αισθητικής, αρχικά ως σύμβουλος και στη συνέχεια ως επιτελικό στέλεχος στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Ραδιοτηλεοπτικών Επαγγελμάτων του ΑΝΤ1, µε Master στην τηλεπαρουσίαση. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στον Ελληνικό Πολιτισμό, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Έχει εργαστεί ως παρουσιάστρια-εκφωνήτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ως δημοσιογράφος στην ομάδα σύνταξης ενημερωτικών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ενώ έχει ασχοληθεί µε το πολιτικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ δίπλα σε έγκριτους δημοσιογράφους.
Η αγάπη της για τις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα µας, µέσω της συμμετοχής νέων και άφθαρτων προσώπων µε δυναμισμό και διάθεση να προσφέρουν στον δημόσιο βίο, την οδήγησαν τον Φεβρουάριο του 2016 να ενταχθεί ενεργά στον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ.
Σήμερα αρθρογραφεί σε έντυπα μέσα της Ανατολικής Αττικής, όπου και διαμένει, ενώ έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, έχει συντονίσει σειρά εκπομπών με θέματα πολιτιστικής πολιτικής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δημήτρης Τσιόδρας

tsiodras

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών, εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1989. Γεννήθηκε στον Μάναρη Αρκαδίας το 1959, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα «Sociology of Mass Media and Popular Culture» στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ασχολείται με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα κάνει στο ραδιόφωνο του Flash, έπειτα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου φτάνει στη θέση του αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος, και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλύπτοντας πάντοτε το ρεπορτάζ της ΝΔ.
Τον Νοέμβριο του 2011 αναλαμβάνει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ενώ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αμέσως μετά επιστρέφει στη δημοσιογραφία, εργαζόμενος ως πολιτικός σχολιαστής και αρθρογράφος στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή».
Το 2015 αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού.
Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα μελετά συστηματικά ιστορία και θεωρίες των διεθνών σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει από κοντά κρίσιμες συνεδριάσεις στην Ε.Ε., έχει συνομιλήσει κατά καιρούς και έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί» (εκδόσεις Μίνωας), ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως «Le Monde Diplomatique», «Courrier International» «International Relations».

Γιάννης Λοβέρδος

loverdos

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος. Ο Γιάννης Λοβέρδος γεννήθηκε το 1959, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ασκεί τη δημοσιογραφία εδώ και 33 χρόνια.
Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Βήμα», «Απογευματινή» και «Επενδυτής», διετέλεσε διευθυντής της «Βραδυνής», ενώ για σειρά ετών είχε την ευθύνη ενημερωτικών εκπομπών στη ΝΕΤ, στο Αlter και στο Μega.
Παράλληλα, έχει μακρά αυτοδιοικητική πείρα, καθώς έχει υπάρξει δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βύρωνα, ενώ υπήρξε και πρόεδρος του ιστορικού αθλητικού σωματείου του Βύρωνα, της Δόξας.