Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις Μητσοτάκη με Ζάεφ, Τραμπ και ίσως Ερντογάν - Free Sunday
Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις Μητσοτάκη με Ζάεφ, Τραμπ και ίσως Ερντογάν

Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις Μητσοτάκη με Ζάεφ, Τραμπ και ίσως Ερντογάν

Την πρώτη συνάντηση του με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έχει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) και αμέσως μετά, ο κ.Μητσοτακης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρρισον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σήμερα, στις 17:45 τοπική ώρα, (22.45 ώρα Ελλάδος) από την Πέμπτη, η συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από ελληνικής πλευράς διαμηνύθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης που έχει πολλές ανελαστικές υποχρεώσεις και δεν υπάρχει άλλη ώρα διαθέσιμη.

Στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού κυριαρχεί η συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ που είναι προγραμματισμένη για τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και προβλέπεται να διαρκέσει περί τα 20 λεπτά ενώ στην αρχή της θα είναι παρούσες και θα φωτογραφηθούν οι σύζυγοι των δύο ηγετών Μελάνια Τραμπ και Μαρέβα Γκραμπόφσκι και στη συνέχεια θα μείνουν μόνοι χωρίς την παρουσία συνεργατών.

Η συνάντηση θα γίνει σε ξενοδοχείο στο οποίο αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεξίωση που παραθέτει στους ξένους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης, θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή.


Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council, όπου θα συζητήσουν θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και στις 23.30 ώρα Ελλάδος, ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής του επενδυτικού οργανισμού, Ντέιβιντ Σόλομον, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.