Στη βουλή οι δικογραφίες για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Folli Follie - Free Sunday
Στη βουλή οι δικογραφίες για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Folli Follie

Στη βουλή οι δικογραφίες για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δικογραφίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις «Καλογρίτσα» και «Folli Follie».

Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου στο παραπεμπτικό του αναφέρει για τον κ. Παππά οτι «από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηνυτήριες αναφορές συνοδεύονται από πλήθος e-mail.

Όπως διευκρινίζει ο φάκελος εστάλη στη Βουλή άνευ αξιολόγησης προς τη Βουλή για τα περαιτέρω.

Σε οτι αφορά στην υπόθεση της Folli – Follie, η δικογραφία αφορά τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση και Αλέκο Φλαμπουράρη ενώ διαφορετικό αίτημα θα διαβιβαστεί για τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη καθώς η δική του εμπλοκή αφορά σε περίοδο που δεν ήταν υπουργός, αλλά βουλευτής, οπότε ζητείται άρση βουλευτικής ασυλίας.

Η αποσβεστική προθεσμία λήγει το ερχόμενο φθινόπωρο εφόσον δεν συγκροτηθούν θερινά τμήματα οπότε η παραγραφή θα επέλθει νωρίτερα, άρα τυχόν περαιτέρω διερεύνηση είτε με σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή με συγκρότηση προανακριτικής, πρέπει να αποφασιστεί σύντομα.