Αριάνα Σαβάλας: «O πατέρας μου είχε το τελειότερο χαμόγελο» - Free Sunday
Αριάνα Σαβάλας: «O πατέρας μου είχε το τελειότερο χαμόγελο»

Αριάνα Σαβάλας: «O πατέρας μου είχε το τελειότερο χαμόγελο»

Κόρη του Τέλη Σαβάλας και της Τζούλι Χόβλαντ, η Αριάνα Σαβάλας γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, σπούδασε θέατρο στην περίφημη RADA (Royal Academy of Dramatic Art) στο Λονδίνο, ενώ είναι μέλος του Playhouse West, θεατρικού οργανισμού που διευθύνει ο διάσημος ηθοποιός Τζεφ Γκόλντμπλουμ. H αγάπη της για την τζαζ και το μπουρλέσκ την κέρδισε οριστικά και το πρώτο της τζαζ EP, «Sophisticated Lady», έγινε πραγματικότητα το 2012. Με έδρα το Λος Άντζελες, συνεχίζει τις εμφανίσεις της στα μεγαλύτερα κλαμπ του δυτικού κόσμου, ενώ συμμετέχει ως ηθοποιός σε ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ. Η Αριάνα Σαβάλας θα βρεθεί στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου για μία μοναδική συναυλία με τους Postmodern Jukebox στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στη Θεσσαλονίκη, στη Μονή Λαζαριστών, στις 29 Ιουνίου. Λίγο πριν προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» μας εξηγεί τι θα δούμε.

 

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Είμαστε ένα σύγχρονο Moulin Rouge.

 

Ποια είναι η μουσική σου φιλοσοφία;

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη μουσική θα το βρεις στους Beatles.

 ariana savalas111

Τι είναι αυτό που σε συγκινεί στην μπουρλέσκ ατμόσφαιρα;

Τα καμπαρέ και τα μπουρλέσκ ξεκίνησαν στην Ευρώπη (Παρίσι και Γερμανία, κυρίως) σατιρίζοντας την πολιτική και κοινωνική ζωή. Είχαν αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν «gallows humor», βιτριολικό χιούμορ δηλαδή. Ήταν ο δικός τους, μοναδικός τρόπος να βρουν την κωμωδία μια πολύ σκοτεινή εποχή. Πάντα αγαπούσα αυτή την ιδέα, της δημιουργίας γέλιου και ομορφιάς μέσα από πράγματα που φαίνονται in. Οπότε αυτό κάνω. Παίρνω ιστορίες μέσα από τη ζωή και τους δίνω glamorous διαστάσεις.

 

Το σόου των Postmodern

Jukebox είναι ένα από τα πιο όμορφα και διασκεδαστικά που θα δείτε ποτέ. Τα φωνητικά είναι υπέροχα και η ενέργεια των συναυλιών τους μοναδική. Ετοιμαστείτε για μια νύχτα καθαρής διασκέδασης!

 

Ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα περίοδος της ζωής σου;

Νομίζω, αυτή που ζω αυτή τη στιγμή.

ariana savalas dog11 

Και ποιο ήταν το highlight της καριέρας σου;

Η συναυλία στο Radio City Music Hall με τους Postmodern Jukebox. Αξέχαστη βραδιά! Μέσα σε δύο χρόνια μεταμορφωθήκαμε από μια μπάντα που έφτιαχνε βίντεο στο δυάρι του Σκοτ Μπράντλι (σ.σ.: μουσικός του συγκροτήματος), στην Αστόρια, σε συγκρότημα που έδινε συναυλίες σε θρυλικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Τελικά, τα όνειρα βγαίνουν αληθινά.

 

Τι σου λείπει σήμερα από την τζαζ του παρελθόντος;

Η καθαρή διασκέδαση που πρόσφερε η Rat Pack των Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν και Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι καλύτεροι διασκεδαστές του κόσμου. Δεν ήταν απλώς καλοί τραγουδιστές, ήταν ξεκαρδιστικοί. Βλέποντάς τους είναι σαν να παρακολουθείς masterclasses στη διασκέδαση και στην κωμωδία. Οι φωνές τους ήταν αγγελικές και η διάδραση μεταξύ τους πραγματικό σόου. Ήταν showmen, όχι απλώς όμορφοι.

 

Στο οσκαρικό «La La Land» ο Σεμπάστιαν (τον ερμηνεύει ο Ράιαν Γκόσλινγκ) αγωνιά πως η τζαζ θα σβήσει…

Ελπίζω να μην έρθει ποτέ η στιγμή που τα παιδιά δεν θα γνωρίζουν τον Πολ Μακάρτνεϊ.

 

Πότε επισκέφτηκες πρώτη φορά την Ελλάδα;

Πριν από πέντε χρόνια. Ήταν η ομορφότερη εμπειρία της ζωής μου, όχι μόνο εξαιτίας της εκθαμβωτικής ομορφιάς της Ελλάδας αλλά και για την επαφή που είχα με συγγενείς και με την ελληνική κληρονομιά μου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και πολύ μεγάλος ο ενθουσιασμός μου που θα τραγουδήσω για πρώτη φορά στην πατρίδα μου.

 

Ποια είναι η πιο ζωηρή σου ανάμνηση από τον πατέρα σου, τον Τέλη Σαβάλας (σ.σ.: τον έχασε όταν ήταν 7 ετών);

Το μεγάλο, υπέροχο χαμόγελό του. Είχε το τελειότερο χαμόγελο στον κόσμο. Ήταν ακόμα πιο μεγάλο όταν ήταν με τα παιδιά του. Ήταν καταπληκτικός πατέρας.

 

Ως παιδάκι, είχες συνείδηση πως ήταν σταρ;

Όχι, καμία. Για μένα ήταν ο «μπαμπάς».

 

INFO

Αριάνα Σαβάλας

Με τους Postmodern Jukebox

28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στην Αθήνα

29 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη