Το εντυπωσιακό νέο Tesla Roadster έχει εκπληκτικές επιδόσεις - Free Sunday
Το εντυπωσιακό νέο Tesla Roadster έχει εκπληκτικές επιδόσεις

Το εντυπωσιακό νέο Tesla Roadster έχει εκπληκτικές επιδόσεις

Παρόλο που δεν ήταν αναμενόμενο η Tesla παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Roadster της, η οποία είναι σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Elon Musk «ότι πιο σπορ έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα».

Πράγματι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα όμορφο και εντυπωσιακό σπορ μοντέλο, με προσθαφαιρούμενη οροφή και ιδαίτερο σαλόνι που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες, παρόλο που τα πίσω καθίσματα είναι αρκετά μικρά. Ταυτόχρονα το Roadster αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για τη νέα σχεδιαστική φόρμα των Tesla στα χρόνια που έρχονται, με την μάσκα να έχει πλέον ένα πολύ πιο σπορ προσανατολισμό με τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και το πίσω μέρος, με τα εξίσου ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και το diffuser να δίνει έναν αντίστοιχο τόνο.

Παρόλα αυτά την παράσταση κλέβουν κυριολεκτικά οι επιδόσεις, μιας και σύμφωνα με την Tesla το νέο Roadster θα χρειάζεται λίγο πάνω από 1,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα, τιμή που του εξασφαλίζει τον τίτλο του πιο γρήγορου στον κόσμο σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ το 0-160 χλμ./ ώρα θα ολοκληρώνεται σε 4,3 δεύτερα. Η τελική λέγεται πως θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ ώρα, έστω και για περιορισμένο χρόνο, ενώ όλα αυτά είναι εφικτά χάρη σε μια νέα συστοιχία μπαταριών 200 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία, σε αυτοκινητόδρομο, 1.000 χιλιομέτρων. Σε άλλου τύπου δρόμους υπολογίστε περίπου τα μισά.

Η τιμή του νέου Tesla Roadster αναμένεται να κινείται στην περιοχή των 200.000 δολαρίων ενώ για να το «κλείσει» ήδη κανείς απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων. Για παράδοση το 2020. Θεωρητικά, μιας και μιλάμε για την Tesla, που δεν τα πάει και ιδιαίτερα καλά με τα χρονοδιαγράμματα…