Παγκόσμια πρεμιέρα: Αυτό είναι το νέο SUV της Alfa Romeo - Free Sunday
Παγκόσμια πρεμιέρα: Αυτό είναι το νέο SUV της Alfa Romeo

Παγκόσμια πρεμιέρα: Αυτό είναι το νέο SUV της Alfa Romeo

Η ολοκαίνουργια δημιουργία της Alfa Romeo ονομάζεται Stelvio. Σήμερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles, στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio και αποτελεί το πρώτο SUV της μάρκας, η οποία μετρά έναν αιώνα και πλέον, ιστορίας.

Στόχος του Stelvio είναι ένας και μοναδικός: να αναδειχθεί ως το απόλυτο κυρίαρχο και το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του! Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, υιοθετεί το αυθεντικό σπορ πνεύμα της Alfa Romeo, φέροντας αυτούσια τα πέντε συστατικά που έχουν καταστήσει τη Μιλανέζικη φίρμα ως ένα από τα πιο επιθυμητά εμπορικά σήματα παγκοσμίως: ευδιάκριτο Ιταλικό στυλ, προηγμένους κινητήρες, άψογη κατανομή βάρους, καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και εξαιρετική αναλογία ισχύος-βάρους.

Η εξέλιξή του έγινε στο κέντρο εξέλιξης της Alfa Romeo στη Modena της Ιταλίας, ενώ θα συναρμολογείται στο πρόσφατα ανακαινισμένο εργοστάσιο του Cassino, σε μια γραμμή παραγωγής που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για πρόσφατα μοντέλα της εταιρίας όπως, η εντυπωσιακή Giulia. Η τελευταία έμελλε, ήδη από το 2015, να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την εταιρία χάρη, στο επαναστατικό στυλ, στην καθαρόαιμη σπορ οδική συμπεριφορά και στο εξελιγμένο τεχνολογικό προφίλ. Τα ίδια ακριβώς συστατικά, προσαρμοσμένα φυσικά στην κατηγορία που τοποθετείται, χαρακτηρίζουν και το πρωτοποριακό Stelvio.

Alfa_Romeo_Stelvio_Quadrifoglio_rear

Αρχής γενομένης από το όνομά του, το νέο SUV της Alfa Romeο, προϊδεάζει για μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία, που θα καταπλήξει ακόμα και τον πλέον απαιτητικό και έμπειρο οδηγό. Το περίφημο πέρασμα του Stelvio λοιπόν (απ’ όπου προήλθε άλλωστε η ονομασία του ιταλικού μοντέλου), αποτελεί το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Τα 20 χιλιόμετρα ασφάλτου και οι περισσότερες από 75 στροφές που το διέρχονται, διαμορφώνουν μία άκρως απαιτητική ορεινή διαδρομή. Στο τέρμα της το υψόμετρο αγγίζει τα 2.758 μέτρα, όμως η δοκιμασία αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, καθώς η εκπληκτική θέα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα! Στη συγκεκριμένη διαδρομή κατά το παρελθόν, πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της ποδηλασίας έδωσαν σκληρές “μάχες” έκαστοι στον τομέα τους, αναδεικνύοντάς την σε μία διαδρομή θρύλο. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτέλεσε οδική αρτηρία κομβικής σημασίας. Σήμερα αποτελεί πλέον τουριστικό αξιοθέατο και ταυτόχρονα, μία μοναδική εμπειρία που επιβάλλεται να την βιώσετε και να την απολαύσετε μέχρι τέλους, είτε αποφασίσετε να την πραγματοποιήσετε μόνοι σας, είτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. 

Alfa_Romeo_Stelvio_Quadrifoglio_interior

Το Stelvio Quadrifoglio προσφέρεται αποκλειστικά με έναν υπερσύγχρονο κινητήρα βενζίνης, κορυφαίων προδιαγραφών και επιδόσεων: εξακύλινδρος σε διάταξη V χωρητικότητας 2,9 λίτρων BiTurbo, αποδίδει 510 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ (8) σχέσεων.
Στη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου που θα παρουσιαστούν στο εγγύς μέλλον βρίσκεται και ένας 2λιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 280 ίππους και προσφέρεται ομοίως με αυτόματο κιβώτιο οκτώ (8) σχέσεων. 

Alfa_Romeo_Stelvio_Quadrifoglio_be