Στα κρατητήρια του Ελ.Βενιζέλος 17 Ουκρανοί - Free Sunday
Στα κρατητήρια του Ελ.Βενιζέλος 17 Ουκρανοί

Στα κρατητήρια του Ελ.Βενιζέλος 17 Ουκρανοί

Στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος παραμένουν από το Σάββατο 17 πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αθήνα από το Κίεβο, για το οποίο ίσχυε απαγόρευση στο πλαίσιο της απόφασης να μην επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών.

Οι Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις Ryanair και Wizz Air το απόγευμα του Σαββάτου και κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους, όμως αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διαταχθεί η κράτηση τους ενώ αφαιρέθηκαν όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

Ο Ουκρανός πρόξενος, με τον οποίο επικοινώνησαν τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Αθήνα, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες στα κελιά και υποστηρίζουν ότι απουσιάζουν τα βασικά, δηλαδή χαρτί τουαλέτας, σαπούνι και ότι δεν τους παρέχεται νερό και τροφή.

Σε δήλωση τους στο OPEN TV, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσαν ότι τηρείται κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος και δεν υπάρχει κάποια... σκιά στις συνθήκες κράτησης των Ουκρανών πολιτών.

Ένας από τους 17 υποστηρίζει ότι φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου εκείνος και οι συνεπιβάτες του υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορωνοϊό.