Cirko Cachivache: Ο ήχος μιας τρομπέτας μας οδήγησε στο βασίλειο του ΚΙΝ - Free Sunday
Cirko Cachivache: Ο ήχος μιας τρομπέτας μας οδήγησε στο βασίλειο του ΚΙΝ

Cirko Cachivache: Ο ήχος μιας τρομπέτας μας οδήγησε στο βασίλειο του ΚΙΝ

Επαναλαμβάνεται σήμερα 6 αλλά και αύριο 7 και μεθαύριο 8 Αυγούστου, η παράσταση του Cirko Cachivache, η οποία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, πλημμύρισε τον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), από τους ήχους μιας τρομπέτας καθώς ένας από τους συντελεστές του Cirko Cachivache, διάλεξε τον πρωτότυπο αυτό τρόπο για να υποδεχτεί ανθρώπους όλων των ηλικιών που πήγαιναν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη».

Τι είναι το Cirko Cachivache;

Ίσως πολλοί να το θυμούνται από την παράσταση «Το Όνειρο της Μόλυ» (θέατρο Παλλάς – σεζόν 2016/17), που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.

Το Cirko Cachivache είναι μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες του στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου.

Το «νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά – που πολλές φορές κόβουν την ανάσα-, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.λπ.

Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά.

Όλα τα παραπάνω κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη», η οποία λόγω της αυξημένης ζήτησης θα επαναληφθεί στις 6,7 και 8 Αυγούστου.

Με έντονο το μυθολογικό στοιχείο, η πλοκή του έργου επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση του θεατή με τη φύση, θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα.

img 6699

Τι συμβαίνει στο βασίλειο του ΚΙΝ;

«Στο βασίλειο του KIΝ επικρατεί ειρήνη. Εκεί, ο ενάρετος βασιλιάς και η σοφή βασίλισσα κυβερνούν αρμονικά, σέβονται τη φύση και φροντίζουν το λαό τους. Η λίμνη, που χαρίζει ζωή σε όλο το βασίλειο προσφέροντας το νερό της σε ανθρώπους, ζώα και καλλιέργειες, λατρεύεται σαν θεότητα. Όταν ο κακός αδερφός του βασιλιά, για να του κλέψει τον θρόνο, ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία, όλα μοιάζουν χαμένα για το βασίλειο. Μια νεαρή ηρωίδα, που γεννιέται με μαγικό τρόπο μέσα από μια κερασιά, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή. Παρ’ όλα αυτά, την κρίσιμη στιγμή δειλιάζει… Θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τους φόβους της και να σώσει το βασίλειο»;

Ο Θόλος, η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μεταμορφώθηκε σε ένα φαντασμαγορικό τσίρκο.

Τα 90΄που διαρκεί η παράσταση – εκτός από τις τσάντες κάποιων θεατών που το περιεχόμενό τους βρέθηκε σε κοινή θέα, δεν μπορούμε όμως να αποκαλύψουμε περισσότερα, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγουδιού, χορού και πρόζας και συνδυάζοντας στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και θεαματικό αποτέλεσμα που μαγνήτισε όχι μόνο παιδιά αλλά και ενήλικες.
Ο Θόλος, που δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργεί περιοδικά μέσα στον χρόνο, παρουσιάζοντας παραγωγές και θεάματα αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για το Cirko Cachivache.

Οι παραστάσεις αρχίζουν ακριβώς στις εννέα το βράδυ και έχουν ελεύθερη είσοδο αρκεί να γίνει ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Και μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα μέσα στο Λαβύρινθο. Και αν φοβάστε μήπως χαθείτε, ο ήχος μιας τρομπέτας θα σας οδηγήσει στο βασίλειο του ΚΙΝ.

Συντελεστές:
Κείμενο – σκηνοθεσία - δραματουργία: Manuk Καρυωτάκης
Μουσική: Cirko Cachivache, Μιχάλης Στεφανίδης
Σκηνογραφία: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Κίνηση: Cirko Cachivache, Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Συμμετέχουν:
Φώτης Αθανασίου: τρομπόνι, τραγούδι, ηθοποιός
Manuk Καρυωτάκης: τραγούδι, ακροβατικά,ηθοποιός
Βαγγέλης Κρητικός: ζογκλερικά, τύμπανα, ηθοποιός
Suzana Lavea: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
Θανάσης Μάκος: νταούλι, καβάλ, κόνγκας, ηθοποιός
Σπύρος Μάστορας: ηλ. μπάσο, ζογκλερικά, ηθοποιός
Αγγελική Μερεντίτη: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
Γιώργος Παπαδόπουλος: ακροβατικά, ηθοποιός
Alvaro Ramirez: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
Μιχάλης Στεφανίδης: κιθάρα, τρομπέτα, ηλ. πιάνο, ηθοποιός
Αντωνία Σωτηροπούλου: ακροβατικά, ηθοποιός
Πολυχρόνης Τόμπορης: ακροβατικά, τύμπανα, ηθοποιός
Χρύσα Τραϊκοπούλου: ακροβατικά, τραγουδι, ηθοποιός
Παραστάσεις: 6, 7 και 8 Αυγούστου