Καθησυχάζει το Βρετανικό Μουσείο για τις μούχλες στην αίθουσα με τα γλυπτά - Free Sunday
Καθησυχάζει το Βρετανικό Μουσείο για τις μούχλες στην αίθουσα με τα γλυπτά

Καθησυχάζει το Βρετανικό Μουσείο για τις μούχλες στην αίθουσα με τα γλυπτά

Τη διαβεβαίωση ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο δεν απειλούνται, έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, ο οποίος όμως επιβεβαίωσε τη “μούχλα” στην οροφή.

Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες, στην αίθουσα υπάρχει μούχλα, υγρασία ακόμη και αράχνες, αποτέλεσμα της διαρροής νερού που σημειώθηκε το 2018 μετά από έντονη βροχόπτωση.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών είχε προκαλέσει χθες τη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία χαρακτήρισε προσβλητική την εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου.

Η δήλωση του εκπροσώπου έχει ως εξής

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται. Η διατήρηση της συλλογής είναι ύψιστης σημασίας για το Βρετανικό μουσείο και η ομάδας μας "Συντήρηση και Κτήρια" παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για γλυπτά στη συλλογή».