Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον (video) - Free Sunday
Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον (video)

Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον (video)

Ο αμερικανός ηθοποιός ήταν 61 ετών και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι αντιμετώπισε επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς.   Ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Alien», «Ο Εξολοθρευτής», «Τιτανικός», «Apollo 13» και «Twister». 

Ο Μπιλ Πάξτον είχε κερδίσει βραβείο Emmy για τον ρόλο του στη μίνι τηλεοπτική σειρά «Hatfields and McCoys», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Κέβιν Κόστνερ, ενώ ήταν τρεις φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ά Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο δράμα της ΗΒΟ, «Big Love». 

Η οικογένειά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της: «Ένας αγαπητός σύζυγος και πατέρας, ο Μπιλ άρχισε την καριέρα του στο Χόλιγουντ δουλεύοντας σε ταινίες στο καλλιτεχνικό τμήμα και συνέχισε αποκτώντας μία λαμπρή καριέρα που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες ως ένας αγαπητός και δημιουργικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το πάθος του Μπιλ για τις τέχνες ήταν αισθητό σε όλους όσους τον γνώριζαν, και η ζεστασιά και η αστείρευτη ενέργεια του ήταν αδιαμφισβήτητες». 

Ο Πάξτον ήταν σε ηλικία 8 ετών ήταν ανάμεσα στα πλήθη που παρακολουθούσαν την πορεία του Προέδρου Τζον Κένεντι, στο Ντάλας, την ημέρα της δολοφονίας του. Στα βίντεο από εκείνη την ημέρα διακρίνεται να τον απομακρύνει ο πατέρας του στην αγκαλιά του. Εκείνη η ημέρα σημάδεψε τον Πάξτον, που αργότερα σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Parkland», με θέμα τη δολοφονία του JFK.

Σκηνοθέτησε επίσης δύο μεγάλους μήκους ταινίες. Το 2001 το σκοτεινό θρίλερ «Frailty», με τον ίδιο και τον Μάθιου Μακόναχι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και το 2005 τους Τομ Χανκς και Σάια Λεμπουφ στην ταινία «The Greatest Game Ever Played».

Δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ ανάμεσα τους ο Άρντολντ Σβαρτζενέιγκερ, ο Ρομπ Λόου και ο Ελάιτζα Γουντ εκφράζουν τη λύπη τους στο twitter. 

Δείτε εδώ συνέντευξη του ηθοποιού στο CNN το 2005 στον Λάρι Κινγκ: