Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Γραμμές

LINES

ΣΕΝΑΡΙΟ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Μαζωμένος ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Χαλκιάς, Θέκλα Γαΐτη, Andre Maia, Άννα Καλαϊτζίδου, Κώστας Νταλιάνης, Andrian Frieling, Εύα Αλεξανδρή, Αλέξανδρος Αλπίδης, Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Κώστας Ξυκομηνός, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Καλημέρης, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Καλημέρης, Ρέα Μαζωμένου, Μαρία Κολοκυθά, Νίκος Μοναστηριώτης, Τάσος Νούσιας, Andrian Frieling, Εβίτα Παπασπύρου, Θέκλα Γαΐτη, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Μαντώ Κεραμιδά Διάρκεια: 88΄

Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όριά τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσά τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στη «Γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας... Τo πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του Bασίλη Μαζωμένου αποτελεί μια κραυγή για την Ελλάδα που πεθαίνει παίρνοντας αφορμή από τις (τουλάχιστον) 4.000 αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας στην περίοδο της κρίσης. Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής», συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία, εμπνευσμένο εν μέρει από πραγματικές ιστορίες. Με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών (από τον βραβευμένο στη Βενετία με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας Θεμιστοκλή Πάνου, μέχρι την Άννα Καλαϊτζίδου του Κυνόδοντα και από τον Θόδωρο Κατσαφάδο μέχρι τον Τάσο Νούσια) η ταινία έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον με δημοσιεύματα να μιλούν για μια πτυχή της «σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας». Από 16 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν .

Justice League

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζακ Σνάιντερ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπεν Άφλεκ, Χένρι Καβίλ, Γκαλ Γκαντότ, Τζέισον Μομόα, Έζρα Μίλερ, Ρέι Φίσερ, Τζέρεμι Άιρονς, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Τζ. Κ. Σίμονς, Έιμι Άνταμς, Νταιάν Λέιν, Άμπερ Χερντ και Γουίλεμ Νταφόε.

Η ώρα της «Justice League» πλησιάζει. Τα πρώτα ψήγματα μπήκαν ήδη στις ταινίες «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» και «Ομάδα Αυτοκτονίας», με τον Μπρους Γουέιν (Μπάτμαν) να ανταλλάσσει απόρρητες πληροφορίες με την Νταϊάνα Πρινς (Wonder Woman) και την Αμάντα Γουόλερ για νέα άτομα με υπερδυνάμεις. Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Η ταινία που ενώνει τα βαριά πυροβολικά της DC βάζει τους ήρωές της να πολεμήσουν το σκοτάδι για να αναδείξουν το φως σε ένα κόσμος χωρίς ελπίδα: ένας ήρωας που χάθηκε νωρίς, ένας φίλος που κοιτά νοσταλγικά ένα ολόγραμμα, ένα τραγούδι που υπόσχεται ότι μπορείς να γίνεις ήρωας έστω για μία μέρα. Ο σκηνθέτης του «300», ο οποίος δεν έχει τσιγκουνευτεί και ποτέ τη χρήση CGI, άφησε τα studio και προτίμησε γυρίσματα στην την Ισλανδία και το χωριό Djupavik, μια παραλιακή περιοχή όπου ι γυρίστηκαν ορισμένες σκηνές που αφορούν κατά κύριο λόγο τον Aquaman.

Thank You for Your Service

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέισον Χολ. ΠΑΙΖΟΥΝ: Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Έιμι Σούμερ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108’ ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Για τον Λοχία Άνταμ Σούμαν (Μάιλς Τέλερ, Χωρίς Μέτρο) - και πολλούς άλλους στρατιώτες σαν κι αυτόν - το να αφήσει πίσω του τον πόλεμο στο Ιράκ ήταν φαίνομενικά απλό: χρειαζόταν απλά να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Ο επαναπατρισμός του και η επιστροφή στην αγκαλιά των αγαπημένων του προσώπων, όμως, θα αποδεικνύονταν απλά το πρώτο βήμα στο μακρύ, κοπιαστικό ταξίδι της πραγματικής επιστροφής στην καθημερινή ζωή. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Ντέιβιντ Φίνκελ, το «Thank You for Your Service» ακολουθεί μία ομάδα Αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Ιράκ, οι οποίοι πασχίζουν να ενσωματωθούν και πάλι στην καθημερινή τους ζωή και στις οικογένειές τους, ενόσω βιώνουν τις μνήμες ενός πολέμου που απειλεί να τους καταστρέψει πολύ μετά τη φυγή τους από το πεδιο μάχης.