Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Good Time

Σκηνοθεσία: Josh Safdie, Benny Safdie Σενάριο/ Ronald Bronstein, Josh Safdie Παίζουν: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, Taliah Webster, Peter Verby, Gladys Mathon, Necro Διάρκεια: 100’ Διανομή: Feelgood

Μετά το πολλά υποσχόμενο Heaven Knows What, το ανερχόμενο δίδυμο της ανεξάρτητης αμερικάνικης κινηματογραφικής σκηνής, Josh και Benny Safdie επιστρέφουν στους κακόφημους δρόμους της Νέας Υόρκης με το Good Time, μία αγωνιώδη περιπέτεια που καθηλώνει, καθώς παρακολουθεί την ανεξέλεγκτη πορεία δύο αδελφών προς άγνωστη κατεύθυνση. Πρωταγωνιστεί ο Robert Pattinson (The Twilight Saga, Cosmopolis, Maps to the Stars, The Lost City of Z), με μία ερμηνεία ορόσημο για την καριέρα του καθώς υπηρετεί έναν κόντρα ρόλο σε μία μεθυστική, ηλεκτρισμένη ταινία που θα μείνει αξέχαστη. Ένα καταιγιστικό και ξέφρενα απολαυστικό θρίλερ, όπου οι αντιήρωες που κατοικούν σ’ αυτό τον εφιαλτικό μικρόκοσμο είναι γενναίοι και πιστοί σε έναν καθαρά προσωπικό κώδικα τιμής κεντημένο με καλές προθέσεις και λάθος χειρισμούς. Στους τίτλους τέλους ακούγεται ένα τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε, εμπνευσμένος από την ταινία, ο θρύλος της μουσικής Iggy Pop. Σύνοψη: Μετά από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά, ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Connie (Robert Pattinson), έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του Nick (Benny Safdie) από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμός Connie κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

 

Into the Inferno

Σκηνοθεσία: Werner Herzog Διάρκεια: 104’ Ντοκιμαντέρ, προβολές μόνο στο Exile Room, Αθηνλας 12, 3ος όροφος, www.exileroom.gr

Ο Werner Herzog και ο ηφαιστειολόγος Clive Oppenheimer συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις πλαγιές του ηφαιστείου Έρεβος στην Ανταρκτική, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Encounters at the End of the World». Δέκα χρόνια μετά, ξεκινούν ένα οδοιπορικό σε μερικά από τα πιο μυθικά ηφαίστεια του κόσμου – το ταξίδι τους θα τους μεταφέρει από την Αιθιοπία ως τη Βόρεια Κορέα κι από την Ισλανδία ως την Ινδονησία. Εκεί, κάτω από την απειλητική σκιά των βρυχώμενων γιγάντων, συζητούν με επιστήμονες αλλά και ντόπιους, πασχίζοντας να κατανοήσουν τη σύνθετη και βαθιά ριζωμένη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης. Μακριά από ένα συμβατικό επιστημονικό ντοκιμαντέρ –όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από τον παλαβό Γερμανό σκηνοθέτη!– το «Into the Inferno» παντρεύει ιδιοφυώς το ρεπορτάζ με την ιστορία, και τη φιλοσοφία με το απολαυστικά εκκεντρικό voice over του Herzog, ζωντανεύοντας μέσα από εικόνες που κόβουν την ανάσα τόσο την πρωτόγονη ομορφιά των φλεγόμενων βουνών όσο και τους μυριάδες θαυμαστές τους που έλκονται από την επικίνδυνη γοητεία τους όπως οι πεταλούδες μαγνητίζονται μοιραία από τη φλόγα ενός κεριού. Ένας ακόμα περιπετειώδης σταθμός στην εντυπωσιακή φιλμογραφία ενός από τους μεγαλύτερους ντοκιμαντερίστες της εποχής μας.

Το Μυστικό των Μάρομποουν Marrowbone

Σενάριο -Σκηνοθεσία: Σέρχιο Γ. Σάντσεθ Παίζουν: Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ- Τζόι, Τσάρλι Χίτον, Μία Γκοθ, Κάιλ Σολέρ. Διάρκεια: 110’ Διανομή: Odeon Το Marrowbone είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός πολλά υποσχόμενου δημιουργού. Ο Σέρχιο Γ. Σάντσεθ έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα σενάρια στο σύγχρονο ισπανικό σινεμά, ενώ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του και να συνδέεται απόλυτα με το κοινό του. Διάσημος, κυρίως, για τα σενάρια των «Το Ορφανοτροφείο» και «The Impossible. Για τον Σέρχιο Γ. Σάντσεθ, «To Μυστικό των Μάρομποουν» είναι η πρώτη σκηνοθετική του προσπάθεια.