Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Ready Player One και 3D

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σενάριο: Ζακ Πεν, Έρνεστ Κλάιν (βασισμένο στο best seller του του Έρνεστ Κλάιν, «Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter». Εκδόσεις Πατάκη)

Πρωταγωνιστούν: Τάι Σέρινταν, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ. Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ, Μάρκ Ράιλανς, Λένα Γουάιτ

Διάρκεια: 2 ώρες & 20 λεπτά

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν σκηνοθετεί την απόλυτη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη στο bestseller του Έρνεστ Κλάιν («Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter), που έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.  Η ιστορία εκτυλίσσεται το 2045 και την ίδια στιγμή αναφέρεται στην κουλτούρα της δεκαετίας του ’80 με δεκάδες ποπ αναφορές να ξεπετάγονται στις καταιγιστικές στιγμές δράσεις. Ο βετεράνος σκηνοθέτης επιστρατεύει την αστείρευτη φαντασία του και τη χρήση της τεχνολογίας, ενώ χειρίζεται με μαεστρία τους δύο κόσμους του βιβλίου για να μας ταξιδεύει σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ένα ανεξάντλητο σύμπαν εικονικής πραγματικότητας μοιάζει να είναι η μοναδική σωτηρία των ανθρώπων.  Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει.  Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς). Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού.

ΛΕΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ

(Leo Da Vinci: Mission Mona Liza)

Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Σκηνοθεσiα: Σέρτζιο Μάνφιο

Σενάριο: Σέρτζιο Μάνφιο, Φραντζέσκο Μάνφιο

Διάρκεια: 1 ώρα και 25 λεπτά

Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει  μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι! Όταν μια πυρκαγιά καταστρέφει το χωράφι της Τζιοκόντα, ο πατέρας της σχεδιάζει να την παντρέψει μ΄ έναν πλούσιο γαμπρό. Ο Λεονάρντο και οι φίλοι του αποφασίζουν να βρουν εκείνοι τα χρήματα που θέλει ο πατέρας της. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Τσιάκο αναζητούν έναν κρυμμένο θησαυρό, κάπου κοντά στη Φλωρεντία. Όμως λίγο πριν ξεκινήσουν, τον Λορέντζο τον απαγάγουν πειρατές.

Μόνο Εσένα Βλέπω

All I See Is You

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρκ Φόρστερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Σον Κόνγουεϊ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπλέικ Λάιβλι,  Τζέισον Κλαρκ, Ντάνι Χιούστν ΔΙΑΡΚΕΙΑ 109’

H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Παρά το πρόβλημά της, οι δυο τους απολαμβάνουν μια έντονη καθημερινότητα στην Μπανγκόκ, όπου ο Τζέιμς δουλεύει και η Τζίνα εξερευνά τη ζωή σε μια ξένη χώρα.  Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, κάτι που θα τη φέρει αντιμέτωπη με μια νέα, πιο «σκοτεινή» πραγματικότητα… Μετά τα πολύ επιτυχημένα «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ», «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ» και «Ο Χορός των Τεράτων», ο Μαρκ Φόρστερ επιστρέφει στις ανεξάρτητες ρίζες του με το δυνατό ερωτικό δράμα «Μόνο Εσένα Βλέπω».