Μήνας Αστυνομικής Λογοτεχνίας στα Public - Free Sunday
Μήνας Αστυνομικής Λογοτεχνίας στα Public

Μήνας Αστυνομικής Λογοτεχνίας στα Public

Ένα μεγάλο ταξίδι στην Αστυνομική Λογοτεχνία ξεκινάει από τα Public, τα οποία είναι συνεχώς κοντά σε εκείνους που αγαπούν το βιβλίο, με διαφορετικές ιδέες και προτάσεις δημιουργώντας κορυφαίες εμπειρίες. Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην Αστυνομική Λογοτεχνία και στους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, που είναι πιστοί στην τέχνη του μυστηρίου και θέλουν να ανακαλύψουν τα μονοπάτια που έχουν σχεδιαστεί από συγγραφείς που δημιουργούν μοναδικές ιστορίες και μυθιστορήματα που συναρπάζουν.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τα Public υποδέχονται στο Σύνταγμα τους Arne Dah (1/11), Andrew Lane (11/11) και Stuart Neville (27/11) ενώ οι μικροί επισκέπτες των Public στις Σέρρες (28/11), στην Κατερινή (29/11), στο Βόλο (30/11) & στην Τσιμισκή στις 2/12 θα γνωρίσουν από κοντά τον δημιουργό του Ντετεκτιβ Κλούζ, Γίργκεν Μπανσέρους.

Το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, δίνει μια νότα μυστηρίου, μυστικών και αποκαλύψεων στο Νοέμβριο, και σας προσκαλεί να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Public για να εξερευνήσετε ένα διαφορετικό κόσμο!

Ακολουθεί το πρόγραμμα επισκέψεων για τους ξένους συγγραφείς

Ο Arne Dahl παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα

@1/11 και ώρα 21.00 | Public Café, Είσοδος Ελεύθερη

Ο Άρνε Νταλ δεν υπάρχει. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στον σουηδό Γαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του για αρκετά χρόνια, αλλά στο έκτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα, το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο συγγραφέας έρχεται στο Public Café με αφορμή το μήνα αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και το νέου του μυθιστορήμα Μουσικές Καρέκλες.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Στη διάρκεια μόλις λίγων ημερών τρεις ανησυχητικοί θάνατοι λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. Ένας πλαστικός χειρουργός που είχε την εποπτεία ενός μυστικού ευρωπαϊκού προγράμματος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στο Βέλγιο. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία. Ένας Αλβανός έμπορος όπλων δέχεται πυροβολισμούς και σκοτώνεται σε ένα μπαρ στη Στοκχόλμη. Λίγο αργότερα το πτώμα ενός Τσέχου ευρωβουλευτή ανακαλύπτεται σε ένα νησί-φυλακή κοντά στην Τοσκάνη. Τον έχουν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμιά προφανής σύνδεση μεταξύ αυτών των τριών θανάτων, ο Πολ Γελμ και οι συνάδελφοί του στην Opcop υποψιάζονται πως τα τρία περιστατικά έχουν σχέση μεταξύ τους. Η ομάδα Opcop αν και αποσυντονισμένη λόγω της δολοφονίας δύο μελών της αναλαμβάνει να κυνηγήσει τους δολοφόνους.

Τα ίχνη οδηγούν στο διαβόητο νησί-φυλακή.

 

Ο Άντριου Λέιν συστήνει στους έλληνες αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας τον Νεαρό Σέρλοκ Χολμς

@11/11 και ώρα 13.00 | Θέατρο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου- City Link), Είσοδος Ελεύθερη

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, o βρετανός συγγραφέας της συναρπαστικής σειράς βιβλίων «Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς», Άντριου Λέιν καταφτάνει από τη Μ. Βρετανία και συζητά με το κοινό για τον δικό του Σέρλοκ Χολμς.  Έρχεται να ρίξει φως στα εφηβικά χρόνια του διάσημου ντετέκτιβ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε  έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα για να συναντήσει τους νεαρούς και μη αναγνώστες του, καλεσμένος των Public και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο συγγραφέας με αφορμή τα βιβλία της σειράς συνομιλεί με τον μεταφραστή του Ανδρέα Μιχαηλίδη για τον Σέρλοκ Χολμς, τον διασημότερο ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Άντριου Λέιν έχει γράψει πάνω από είκοσι βιβλία. Μερικά είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στο ίδιο σύμπαν με τις τηλεοπτικές σειρές Doctor Who, Torchwood και Randall and Hopkirk (Deceased) του BBC. Άλλα είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στη σύγχρονη εποχή, τα οποία έχει γράψει με ψευδώνυμο και άλλα ακόμα είναι (μη μυθοπλαστικά) βιβλία σχετικά με χαρακτήρες συγκεκριμένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών του κινηματογράφου (όπως οι James Bond και Wallace and Gromit). Έχει επίσης γράψει άρθρα για το περιοδικό Radio Times και το αντίστοιχό του στις ΗΠΑ., TV Guide. Ζει στο Ντόρσετ με τη γυναίκα του και τον γιο του, καθώς και μια τεράστια συλλογή βιβλίων σχετικών με τον Σέρλοκ Χολμς. 

Ο Stuart Neville παρουσιάζει το βιβλίο του

@27/11 και ώρα 21.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Ο βραβευμένος Ιρλανδός Stuart Neville φτάνει στην Αθήνα και αποκλειστικά στο Public Συντάγματος τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με το έκτο κατά σειρά αστυνομικό μυθιστόρημά του, το «Πέπλο Σιωπής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.  Με το πρώτο του βιβλίο «Το φάντασμα του Μπέλφαστ» είχε δημιουργήσει αίσθηση διεθνώς και αυτός ήταν ο εναρκτήριος τίτλος μιας σειράς ιστοριών που ακολούθησαν, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο «Los Angeles Times» στην κατηγορία αστυνομικού μυθιστορήματος.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Μια Κληρονομιά

Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονομεί το σπίτι του αποξενωμένου αδελφού της μητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερμητικά κλειστό πίσω υπνοδωμάτιο. Ένα δερματόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόμενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυμάτων δολοφονίας. 

Ένα φρικτό οικογενειακό μυστικό 

Τρομοκρατημένη η Ρία, απευθύνεται στο μοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι μπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όμως αντιμετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιμότητα και περιμένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάμυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόμα δυσκολότερη καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονημένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται. 

Ένας δολοφόνος που δεν έχει τίποτα να χάσει

Ενώ η Αστυνομία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µμυστικών στο ημερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωμοσία που έμενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

 Ο Γίργκεν Μπανσέρους μοιράζεται τα μυστικά των Μίλι & Μάγκνους και του Ντετέκτιβ Κλουζ

 

@28/11 και ώρα 18.00 | Σέρρες, Είσοδος Ελεύθερη

@29/11 και ώρα 18.00 | Κατερίνη, Είσοδος Ελεύθερη

@30/11 και ώρα 18.00 | Βόλος, Είσοδος Ελεύθερη

@2/12 και ώρα 12.00 | Τσιμισκή, Είσοδος Ελεύθερη

Ο δημιουργός του ντετέκτιβ Κλουζ, Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται αποκλειστικά στα καταστήματα Public (Σέρρες, Κατερίνα, Βόλος, Τσιμισκή), για να μας μοιραστεί τα μυστικά των Μίλι & Μάγκνους αλλά και του Ντετέκτιβ Κλουζ που τόσο έχουν αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες αλλά και να μας ταξιδέψει στις περιπέτειές τους. Μαζί του θα φέρει πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά ενώ θα γνωρίσει από κοντά τους μικρούς του αναγνώστες και υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.