Ρατσιστικό έγκλημα στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος - Ένας νεκρός - Free Sunday
Ρατσιστικό έγκλημα στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος - Ένας νεκρός

Ρατσιστικό έγκλημα στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος - Ένας νεκρός

Επίθεση με τρομοκρατικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά σημειώθηκε στο Λονδίνο τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από μουσουλμανικό τέμενος στο βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν από την επίθεση, την οποία η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε ως «τρομοκρατικό χτύπημα». 

Ο δράστης της επίθεσης, ένας 48χρονος άνδρας, συνελήφθη. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο δράστης ακούστηκε να απειλεί μουσουλμάνους, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο ιμάμης του τεμένους τον έσωσε από το εξαγριωμένο πλήθος το οποίο επιχείρησε να τον λιντσάρει. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι εξετάζεται η ψυχιατρική κατάσταση του δράστη της επίθεσης, ενώ την έρευνα για το αιματηρό περιστατικό ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος. Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο. Θορυβημένη από το νέο περιστατικό βίας, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί, ενώ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.