Εννέα νεκροί μετά από επίθεση Πακιστανών Ταλιμπάν με μπούρκες - Free Sunday
Εννέα νεκροί μετά από επίθεση Πακιστανών Ταλιμπάν με μπούρκες

Εννέα νεκροί μετά από επίθεση Πακιστανών Ταλιμπάν με μπούρκες

Nτυμένοι με μπούρκες ήταν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι επιτέθηκαν σήμερα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο του Πεσάουαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 35

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έφτασαν στο σημείο της επίθεσης περίπου δύο ώρες αφού ξεκίνησε η επίθεση των Ταλιμπάν, οι οποίοι απέδωσαν την ενέργεια τους στο ότι στο πανεπιστήμιο λειτουργούσε η στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριώ.

«Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο του πανεπιστημίου, όπου ακούστηκε και έκρηξη», δήλωσε ο διοικητής της πόλης, Ταχίρ Χαν.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Στην εστία του πανεπιστημίου διαμένουν περίπου 400 φοιτητές, αλλά την στιγμή της επίθεσης ήταν 120 καθώς το Σαββατοκύριακο υπάρχει γιορτή,