Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα σε τάξη λέει ο Πούτιν, χωρίς αναφορές σε "συνέπειες" για τις ΗΠΑ - Free Sunday
Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα σε τάξη λέει ο Πούτιν, χωρίς αναφορές σε "συνέπειες" για τις ΗΠΑ

Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα σε τάξη λέει ο Πούτιν, χωρίς αναφορές σε "συνέπειες" για τις ΗΠΑ

Επιθετική πράξη εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας, χαρακτήρισε σε γραπτή δήλωση του, την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατ.α της Συρίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν,

Ο κ.Πούτιν σημειώνει ότι η επίθεση έγινε χωρίς εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας και παραβιάζοντας την χάρτα του ΟΗΕ και τις αρχές του διεθνούς δικαίου ενώ επικαλείται Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς οι οποίοι δεν βρήκαν “κανένα ίχνος χλορίνης ή άλλου τοξικού παράγοντα” και κατοίκους της περιοχής, κανένας από τους οποίους δεν επιβεβαίωσε ότι είχε συμβεί επίθεση με χημικά αλλά και το γεγονός ότι στρατιωτική δράση ανελήφθη πριν την ολοκλήρωση της έρευνας του Οργανισμού γα την απαγόρευση των χημικών όπλων.

Η Ρωσία καταδικάζει με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την επίθεση εναντίον της Συρίας, όπου ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό βοηθά την νόμιμη κυβέρνηση στις προσπάθειες της εναντίον της τρομοκρατίας, αναφέρει ο ρώσος πρόεδρος.

“ΜΕ τις πράξεις τους, οι ΗΠΑ κάνει την ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία ακόμη χιερότερη και κάνουν τους πολίτες να υποφέρουν. Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ υποθάλπουν τους τρομοκράτες που βασανίζουν τον Συριακό λαό επι επτά χρόνια, προκαλώντας κύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν την χώρα και την περιοχή.

Η τρέχπυσα κλιμάκωση γύρω από τη Συρία είνα καταστροφική για όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων

Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα σε τάξη και η Ουάσιγκτον ήδη φέρει τη βαριά ευθύνη της αιματηρής εκτροπής στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Λιβύημ αναφέρει ο κ.Πούτιν, ο οποίος προαναγγέλλει ότι η Ρωσία θα ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση του

Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γα να συζητήσει τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.