Νετανιάχου: Το Ιράν έχει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα - Free Sunday
Νετανιάχου: Το Ιράν έχει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα

Νετανιάχου: Το Ιράν έχει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα

Για «μυστικά πυρηνικά αρχεία» που «αποδεικνύουν ότι το Ιράν» συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε διάγγελμά του από το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ. 

Όπως είπε ο ίδιος, η χώρα του έχει στη διάθεσή της περί τα 100.000 αρχεία που «αποδεικνύουν ότι το Ιράν είπε ψέματα».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνεχίστηκε και μετά το 2015, όταν και υπεγράφη η συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις και ξεκίνησε η σταδιακήάρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα από την παγκόσμια κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έδειξε αντίγραφα των εγγράφων που φέρονται να συγκέντρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ από εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η χώρα του έχει στη διάθεσή της 55.000 σελίδες αποδείξεων και άλλα 55.000 αρχεία. Έκανε λόγο για 183 CD με υλικό συνολικά.

«Να τι περιλάμβαναν τα αρχεία αυτά: ενοχοποιητικά έγγραφα, ενοχοποιητικά διαγράμματα, ενοχοποιητικά σχεδιαγράμματα, ενοχοποιητικές φωτογραφίες, ενοχοποιητικά βίντεο και πολλά άλλα» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά τα αρχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και αποδεικνύουν ότι το Ιράν έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν ότι δεν είχε ποτέ πρόγραμμα πυρηνικών όπλων».