Ο Κιμ ξανανοίγει τα σύνορα για οικογενειακές επανενώσεις γερόντων - Free Sunday
Ο Κιμ ξανανοίγει τα σύνορα για οικογενειακές επανενώσεις γερόντων

Ο Κιμ ξανανοίγει τα σύνορα για οικογενειακές επανενώσεις γερόντων

Με κλήρωση έχουν επιλεγεί οι 89 ηλικιωμένοι νοτιοκορεάτες, οι οποίοι σήμερα ταξίδευσαν στη Βόρεια Κορέα για να συναντηθούν με μέλη των οικογενειών τους, από τα οποία χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-53).
Οι σημερινές συναντήσεις είναι οι πρώτες μετά το 2015 και εντάσσονται στα ανοίγματα του καθεστώτος των Κιμ, μετά τις διμερείς συνόδους κορυφής.

Οι οικογενειακές επανενώσεις γίνονται σε ένα ξενοδοχείο στο όρος Κουμγκάνγκ, μια τουριστική περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η βορειοκορεατική επιλογή γίνεται νε βάση την πίστη στο καθεστώς.

ΤΟ νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι συγγενείς θα συναντηθούν έξι φορές, για συνολικά 11 ώρες, κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους,

Οι προηγούμενες οικογενειακές επανενώσεις είχαν σημαδευτεί από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, καθώς οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες είναι μεγάλης ηλικίας και οι συναντήσεις αυτές είναι συχνά η τελευταία ευκαιρία που έχουν συγγενείς να ιδωθούν πριν πεθάνουν.Έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα 20 τέτοιοι κύκλοι οικογενειακών επανενώσεων έπειτα από την πρώτη διακορεατική σύνοδο κορυφής το 2000.