Με σκύλους επιτίθενται στο «αστέρι» του Τραμπ - Free Sunday
Με σκύλους επιτίθενται στο «αστέρι» του Τραμπ

Με σκύλους επιτίθενται στο «αστέρι» του Τραμπ

Και μόνο η αναφορά στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ αρκεί για να εξοργίσει πολλούς ανθρώπους.

Οι ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις και τα σχόλια του κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενθουσιάζουν μερίδα των Ρεπουμπλικανών αλλά κάνουν τους υπόλοιπους Αμερικανούς να ντρέπονται για την πιθανότητα να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος. Πρόσφατα μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι τον αποκάλεσε «ντροπή».

Από ό,τι φαίνεται πάντως το αστέρι του φιλόδοξου μεγιστάνα δεν λάμπει πια όπως παλιά, καθώς αρκετοί βρίσκουν διέξοδο στον θυμό τους στην περίφημη λεωφόρο του Λος Άντζελες, Walk of Fame στο Χόλιγουντ, όπου ο Τραμπ διατηρεί το δικό του «αστέρι», από το 2007 για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή του NBC «The Apprentice». Η ύπαρξη της τιμητικής πλακέτας προκαλεί ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που την επισκέπτονται για τους λάθος λόγους.

Ο τοπικός τύπος αναφέρεται πλέον σε πολλά περιστατικά βανδαλισμού του συγκεκριμένου «αστεριού». Οι φθορές γίνονται με μαρκαδόρους, με αυτοκόλλητα, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που απεικονίζουν ανθρώπους να ουρούν πάνω στο συγκεκριμένο πλακάκι. Η τελευταία φήμη θέλει το «αστέρι του Τραμπ» να γίνεται στόχος φιλόζωων κατοίκων της περιοχής που διαφωνούν πολιτικά και το επιλέγουν για να κάνουν την ανάγκη τους οι σκύλοι.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ, το οποίο φροντίζει το διάσημο πεζοδρόμιο, που είναι επιφορτισμένο με τον καθαρισμό της πλακέτας μετά από κάθε επεισόδιο βανδαλισμού, δεν φαίνεται πρόθυμο να το αφαιρέσει. Καθώς είναι πλέον μερος του «ιστορικού ιστού του Walk of Fame».

Εξάλλου, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα είναι μόλις ο δεύτερος πρόεδρος μετά τον Ρόναλντ Ρέιγκαν με το δικό του «αστέρι».