Έξι ιδανικές τροφές για μετά τη γυμναστική - Free Sunday
Έξι ιδανικές τροφές για μετά τη γυμναστική

Έξι ιδανικές τροφές για μετά τη γυμναστική

Αυγά

Τα αυγά είναι ένα πανεύκολο στη μεταφορά σνακ, με πολλή πρωτεΐνη και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καθώς και σε πολλές άλλες βιταμίνες που ενισχύουν τις λειτουργίες του οργανισμού, όπως βιταμίνη A, B12, B2 και B5.

Τυρί cottage

Αν δεν έχεις διάθεση για αυγό, η επόμενη επιλογή σου είναι αυτό το τυρί που περιέχει πολλή πρωτεΐνη και θα σε χορτάσει. Η πρόσληψη πρωτεϊνών συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και το cottage είναι ιδανική επιλογή αν κάνεις δίαιτα με στόχο την απώλεια λίπους.

Γλυκοπατάτα

Γιατί αυτή η υπέροχη τροφή είναι ιδανική επιλογή μετά από σκληρή προπόνηση; Η απάντηση είναι απλή: Όταν γυμνάζεσαι, πέφτουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου. Η γλυκοπατάτα τα βοηθάει να επανέλθουν στο φυσιολογικό επίπεδο, προσφέρει αντιοξειδωτικά και είναι μια πολύ καλή επιλογή υδατάνθρακα.

Αρακάς

Ο καταψυγμένος αρακάς είναι εξαιρετική ιδέα για ένα γρήγορο φαγητό αν δεν έχεις φρέσκα λαχανικά στο σπίτι, περιέχει όμως και υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και πρωτεΐνης σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, που σημαίνει πως θα σε χορτάσει για περισσότερη ώρα.

Σολομός

Ο σολομός είναι μία ακόμη εξαιρετική τροφή, γεμάτη πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσει χορτάτο/-η για πολλή ώρα. Ο σολομός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής μετά την άσκηση.

Κουνουπίδι

Παρ’ ότι το μπρόκολο είναι εξαιρετική επιλογή, το κουνουπίδι βοηθάει πολύ στην καύση του λίπους.