Τα παράδοξα της ΕΕ που δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας - Free Sunday
Τα παράδοξα της ΕΕ που δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι η μόνη φωνή της Ένωσης

Τα παράδοξα της ΕΕ που δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνει σωστές αποφάσεις οι οποίες όμως δεν καθορίζουν πάντα τη διακυβερνητική συνεργασία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διαπιστώνει ο Γιώργος Κύρτσος.

Υπάρχουν περιπτώσεις στην ΕΕ που άλλα ψηφίζονται στην Ευρωβουλή και τελικά άλλα εφαρμόζονται από το Συμβούλιο -μια αντίφαση που δημιουργεί πρόβλημα αξιοπιστίας στην Ένωση.

Το παράδοξο είναι να ψηφίζει το Ευρωκοινοβούλιο έναν αξιοπρεπή προϋπολογισμό ο οποίος όμως δεν έχει τη στήριξη του Συμβουλίου, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στην εκπομπή ΣΥΝ της ΕΡΤ3.

Το Ευρωκοινοβούλιο να ζητά την εμβάθυνση των ευρωπαϊκών πολιτικών στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά αυτό να μην γίνεται στην πράξη επειδή δεν συμφωνούν με τους όρους οι κυβερνήσεις.

Να ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές για ενιαία φορολογική πολιτική, και οι Ολλανδοί ή άλλες κυβερνήσεις να επιμένουν στη διατήρηση φορολογικών παραδείσων που τους προσφέρουν πλεονέκτημα.

Να ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές για τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, αλλά να μην γίνεται η απαραίτητη προεργασία.

Το αποτέλεσμα είναι να ψηφίζονται τα πάντα χωρίς τελικό πολιτικό αποτέλεσμα, ή με πολιτικά αποτελέσματα που βρίσκονται σε σύγκρουση με όσα έχουν ψηφιστεί.

Γι’ αυτό προκύπτει μια κρίση αξιοπιστίας στην ΕΕ, αφού άλλα λέμε, άλλα ψηφίζονται και τελικά άλλα γίνονται, λέει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.