Μαρία Μπρανίδου: Με έχει κουράσει η οικονομική μιζέρια στο θέατρο - Free Sunday
Μαρία Μπρανίδου: Με έχει κουράσει η οικονομική μιζέρια στο θέατρο

Μαρία Μπρανίδου: Με έχει κουράσει η οικονομική μιζέρια στο θέατρο

«Ο Έντουαρντ και η Φλώρα, ένα ζευγάρι μετά την πρώτη νιότη τους, απολαμβάνουν το τσάι τους στη βεράντα. Είναι καλοκαίρι, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ο καιρός είναι υπέροχος και ο κήπος ανθισμένος. Τα πράγματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, όπως φαίνονται, αν και δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μια συνάντηση φέρνει τα πάνω κάτω στο κατά τα άλλα φιλήσυχο ζευγάρι, ή καλύτερα, τα μέσα έξω».

Η συνέχεια στο Θέατρο ΜΠΙΠ όπου από σήμερα 18 Οκτωβρίου η παράσταση του Χάρολντ Πίντερ «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» αναβαίνει για δεύτερη χρονιά. Η πρωταγωνίστρια, Μαρία Μπρανίδου μίλησε στο freesuanday.gr.

a slight ache 2

Που πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία της παράστασης και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά;

Στο ότι είναι ένα έργο ενός μεγάλου συγγραφέα που δεν παρουσιάζεται συχνά στο θέατρο και στο ότι η Χριστίνα Χριστοφή σκηνοθέτησε το έργο με αγάπη και σεβασμό στο κείμενο, χωρίς περικοπές, ευκολίες και σκηνοθετικά τερτίπια, και ταυτόχρονα «ανοιχτό» προς τον θεατή.

Γιατί βλέπουμε σπάνια το συγκεκριμένο έργο;

Ειλικρινά δεν ξέρω. Όταν το πρωτοδιάβασα είπα τι σπουδαίο έργο είναι αυτό!! Ο Πίντερ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στους Έλληνες δημιουργούς και στο Ελληνικό κοινό αλλά έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνουν συγκεκριμένα έργα του, τα πιο γνωστά. Χαίρομαι που στην παράσταση μας οι θεατές θα γνωρίσουν αυτό το, κατά την γνώμη μου, άδικα παραγνωρισμένο αριστούργημα.

Το έργο γράφτηκε για το ραδιόφωνο. Πόσο σας δυσκόλεψε αυτό;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι το έργο γράφτηκε αρχικά για το ραδιόφωνο αλλά μετά παίχτηκε και στο θέατρο. Δεν νομίζω ότι μας δυσκόλεψε αυτό γιατί δεν το αντιμετωπίσαμε διαφορετικά.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας…

Υποδύομαι την Φλώρα, μια μέσης ηλικίας γυναίκα, αστή, παντρεμένη εδώ και χρόνια με τον Έντουαρντ. Εγκλωβισμένη σε μια κουρασμένη σχέση, πασχίζει να αφυπνίσει τον σύζυγό της και να έχει κάποια επαφή μαζί του. Μάταια όμως, φαίνεται πως ό,τι αρέσει σ΄ αυτήν δεν αρέσει σ’ αυτόν και το αντίστροφο. Η Φλώρα ωστόσο έχει μια άσβεστη επιθυμία να ζήσει, να ξανανθίσει όπως συμβαίνει με τον κήπο της που τόσο αγαπά, ιδιαίτερα αυτήν την καλοκαιρινή ηλιόλουστη μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας διαδραματίζεται το έργο και που όλως τυχαίως είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας είναι κοντά στη Φλώρα και σε τι δεν έχετε καμία σχέση;

Αυτό που μου αρέσει στην Φλώρα και είναι κοντά στον δικό μου χαρακτήρα είναι η δίψα της για ζωή, για έρωτα, για αγάπη. Δεν καταθέτει τα όπλα, συνεχίζει, έστω και με απώλειες, αλλάζει, εξελίσσεται, προχωρεί. Αυτό που με βρίσκει μακριά της είναι το πόσο χειριστική και ελεγκτική είναι, κάτι που δεν το έχω και με απωθεί στους άλλους όταν το αντιλαμβάνομαι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

Να συμμετέχω σε ωραίες δουλειές με ωραίους συνεργάτες, να μαθαίνω από αυτές, να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης και να πληρώνομαι καλά. Με έχει κουράσει η οικονομική μιζέρια στο θέατρο. Και βεβαίως να έχει ανταπόκριση και αναγνώριση αυτό που κάνω.

Επόμενα επαγγελματικά βήματα;

Τέλη Φεβρουαρίου θα συμμετέχω στο έργο «Κατόπιν Εορτής» του Τζόρνταν Τάναχιλ που ανεβαίνει στο Θέατρο Vault σε σκηνοθεσία του Χρίστου Λύγκα. Ένα πραγματικά πολύ δυνατό και σύγχρονο έργο που μιλάει για τον εκφοβισμό.

Θέατρο ΜΠΙΠ
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2130344074, απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.
Τιμές: 12 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές) και 5 ευρώ η ατέλεια
Από 18 Οκτωβρίου, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 για λίγες παραστάσεις
Διάρκεια: 80 λεπτά