Ελένη Καρακάση: Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις το παιδικό κοινό - Free Sunday
Ελένη Καρακάση: Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις το παιδικό κοινό

Ελένη Καρακάση: Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις το παιδικό κοινό

Ο εμβληματικός μύθος της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ, ανεβαίνει από τις 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ σε σκηνοθεσία και χορογραφία Σοφίας Σπυράτου και διασκευή κειμένου από τον Στρατή Πασχάλη.

Η παράσταση, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, μίλησε στο freesunday.gr για την συμμετοχή της στην παράσταση.

DSCF39770

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για το ρόλο σας στην παράσταση.

Για την ακρίβεια τους ρόλους. Είμαι η Κίρκη. Η μάγισσα που μάγεψε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε χοίρους. Η βασίλισσα Αρήτη που μαζί με τον Αλκίνοο ήταν οι βασιλείς των Φαιάκων και που βοήθησαν τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη. Η Ευρύκλεια παραμάνα του Οδυσσέα που ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον Οδυσσέα όταν έφτασε στην Ιθάκη πάρα τη μεταμόρφωση του από την θεά Αθήνα σε κουρελή ζητιάνο.

Πώς ακριβώς θα δούμε την Οδύσσεια;

Η Σοφία Σπυράτου στις παραστάσεις που σκηνοθετεί σέβεται απόλυτα τους δημιουργούς και το κοινό που εδώ είναι τα παιδιά. Θα δουν μια παράσταση απόλυτα βασισμένη στο μύθο με πολλά όμως κωμικά στοιχεία. Μια παράσταση που κερδίζει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

DSCF37920

Εσείς, πώς το αντιμετωπίσατε ως έργο και ποιες ήταν οι δυσκολίες;

Ακριβώς όπως μας δίδαξε η Σοφία Σπυράτου. Όλοι μας ερμηνεύουμε σα να παίζουμε για μεγάλους. Με ευαισθησία αλήθεια συγκίνηση και φυσικά χιούμορ. Οι δυσκολίες είχαν σχέση με τα πιο σκοτεινά σημεία της Οδύσσειας που όμως εδώ έχουν δοθεί τόσο γλυκά από τη Σοφία Σπυράτου και φυσικά τον Στρατή Πασχάλη.

Αν θέλατε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον ενός παιδιού - και όχι μόνο για τα ομηρικά έπη, ποια σκηνή από την Οδύσσεια θα του διαβάζατε;

Νομίζω θα το διαφοροποιούσα σε σχέση με το φύλο και την ηλικία. Για παράδειγμα στα αγόρια σίγουρα τις περιπέτειες του Οδυσσέα με τους συντρόφους στον Κύκλωπα, στις Σειρήνες. Στα κορίτσια την Πηνελόπη, την Κίρκη, την Καλυψώ.

DSCF38800

Έχοντας μακρά εμπειρία στο θέατρο, έχει διαφορά να παίζει παραστάσεις που απευθύνονται σε παιδιά από αυτές που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό;

Διαφορά στο πώς παίζεις δεν υπάρχει. Η διαφορά είναι στο ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσεις το παιδικό κοινό. Γιατί μπορεί πιο εύκολα να διασπαστεί η προσοχή του και κυρίως αντιλαμβάνεται πολύ πιο γρήγορα από το ενήλικο κοινό αν το κοροϊδεύεις.

IMG 6782

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
(Ακαδημίας 59)
Από 20 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο & Κυριακή
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας (Όμηρος) - Γιώργος Χριστοδούλου (Οδυσσέας)
Παίζουν: Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης, Αρετή Πασχάλη, Ιωάννης Κοντέλλης, Μάριος Πετκίδης
Μαζί τους: Στράτος Γιαπτσέ, Κωνσταντίνος Αργυρίου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Φαίδρα Νταϊόγλου, Χρήστος Ντόβας, Γιάννης Σμέρος, Κώστας Τσιαμάγκας, Αλεξία Φάλλα